Jako od babičky

Bábovka, loupáky, kakao, vajíčková pomazánka… Tahle kombinace jednoduchých jídel spolehlivě navodí atmosféru nedělního dopoledne, kdy jste mohli lenošit, jak dlouho jste chtěli, a babička čarovala jednu dobrotu za druhou.

Mramorová bábovka je nesmírně jednoduchá, máte ji hotovou za chvilku. Zatímco se bude péct, stihnete připravit všechno ostatní. Nejprve si udělejte vajíčkovou pomazánku. Po všech experimentech se nakonec často ukáže, že nejjednodušší varianta je ta nejlepší. Udělat dobrá míchaná vejce chce trochu zkušeností a zručnosti. Můžete je prostě rozmíchat, ještě než je nalijete do pánve, nebo použít naši fintu.

Jako od babičky

Energie na celý den

Sacharidy, nebo proteiny? Nejlépe obojí! Sacharidy si dopřejte právě během dopoledne, tělo bude mít do večera z čeho čerpat. A bez proteinů to prostě nejde.

Osvojte si základní recept na kaši a můžete ho obměňovat donekonečna. Máslo kaši krásně zjemní, stejnou službu udělá i kokosový olej, který z kaše vytvoří veganský pokrm. Vyzkoušejte naši Ovesnou kaši s chia semínky. Do jogurtu nebo s mlékem. Domácí ořechové granoly není nikdy dost! Je tak dobrá, že jí rovnou připravte dvojnásobné množství. Energickou snídaňovou trojici uzavírá recept na šakšuku, která je oblíbená hlavně v západním Středomoří.

Energie na celý den

V anglickém stylu

Klasická anglická snídaně je ta nejvydatnější na světě, je to brunch sám o sobě, pro mnohé Brity hlavní jídlo dne. Spolehlivě totiž zasytí až do večera. Její příprava není tak snadná, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Skládá se sice z velmi jednoduchých úkonů, ty je ale třeba dobře naplánovat, jinak se může stát, že se na talíři ocitnou studená vejce ve společnosti spálené slaniny. V restauraci se vás vždy zeptají, jestli chcete vejce „fried or scrambled“, tedy smažená nebo míchaná. My dáváme přednost těm smaženým. Ale rozhodnutí necháme samozřejmě na vás!

Pokud se na to cítíte, opečte navíc malé párečky nebo grilovací klobásky. A k toastům přidejte pomerančovou marmeládu. Kousek toastu s marmeládou je na závěr anglické snídaně nesmírně příjemný. A chybět by určitě neměl pomerančový džus a čaj.

Anglický styl


S francouzským šarmem

Francouzi dopolednímu jídlu moc nedají, ale i to málo musí stát za to a je třeba si ho dokonale vychutnat. Obvykle na stole zůstane spousta drobků od pečiva a sklenky od šampaňského, žít je třeba s chutí! K francouzské snídani nesmí chybět káva se spoustou našlehaného mléka a samozřejmě šampaňské. A když šampaňské, tak čerstvé jahody!

Croissanty nemusíte jíst jen na sladko s máslem a marmeládou! Je to univerzální pečivo, které si rozumí se sýry, zeleninou i uzeninou. Vyzkoušejte naše plněné croissanty s plísňovým sýrem, nebo se slaninou. Bez sladkého by to však nešlo. Jako sladkou tečku si dejte francouzské toasty s javorovým sirupem.

Francouzský šarm

Zdravě a vydatně

Vejce, zelenina, avokádo a jako sladké potěšení vafle – tohle je dostatečný přístup bílkovin a sacharidů, abyste neměli hlad až do večera. A také spousta slastných chutí, samozřejmě!

Na rozdíl od omelety, která chce přece jen trochu kuchařských dovedností, se fritata dělá skoro sama. Dejte si k ní opečený chléb s avokádem. Celé tajemství tkví v kvalitě avokáda, musí být dokonale zralé, krémové, aby se dalo pohodlně rozmačkat a mazat na chleba. Pokud si máte vaflovač, víte, že je to láska na celý život! Možností, jak podávat vafle, je takřka nekonečné množství. Už jste je zkusili se slaninou?

Zdravě a vydatně

albert brunch mini

TIP: K vaflím se výborně hodí šlehačka. Zkuste naši šlehačku ve spreji Albert Quality. Ta byla při testování v pořadu A DOST! vyhodnocena jako nejlepší na trhu. Obsahuje 91 % smetany a 28 % tuku