Mořské ryby a plody

Děkujeme za váš výběr:

TUŇÁK steak

Maso tuňáka je velmi chutné, šťavnaté a netřeba ho složitě kořenit a připravovat. Postačí vám kvalitní olej, citrónová šťáva, sůl, pepř a bylinky. Steaky z tuňáka mají jasně červenou barvu a vychutnáte si je nejlépe z grilu, pánve nebo pečené v troubě.

Odkud pocházím

NÁŠ TUŇÁK POCHÁZÍ Z VOLNÉHO LOVU.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Naše mořské ryby pocházejí od dodavatelů, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti. Na obalu vám toto potvrdí označení MSC neboli Marine Stewardship Council. Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného rybolovu. Jejich nákupem podporujete dlouhodobě udržitelnou produkci a pomůžete nám uchovat dostatek ryb v mořích i do budoucnosti.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Naše mořské ryby pocházejí od dodavatelů, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti. Na obalu vám toto potvrdí označení MSC neboli Marine Stewardship Council. Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného rybolovu. Jejich nákupem podporujete dlouhodobě udržitelnou produkci a pomůžete nám uchovat dostatek ryb v mořích i do budoucnosti.

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Steak z tuňáka nepropékejte úplně, ale nechte jej uvnitř krásně růžový.

Používejte bylinky. Nejen, že jídlo úžasně dochutí, navíc podporují správné trávení. Posypte jimi hotovou rybu těsně před servírováním přímo na talíři.

Rybu před přípravou vyjměte z chladničky alespoň na 45 minut. Důležité je, aby maso nebylo stažené chladem.

Steak z tuňáka nepropékejte úplně, ale nechte jej uvnitř krásně růžový.

Používejte bylinky. Nejen, že jídlo úžasně dochutí, navíc podporují správné trávení. Posypte jimi hotovou rybu těsně před servírováním přímo na talíři.

Rybu před přípravou vyjměte z chladničky alespoň na 45 minut. Důležité je, aby maso nebylo stažené chladem.

Co dobrého uvařit?

Recepty

TUŇÁKOVÝ BURGER

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 30 min.

TUŇÁKOVÝ STEAK V SEZAMOVÉ KRUSTĚ S TERIYAKI OMÁČKOU A PARMAZÁNOVÝMI ZELENÝMI FAZOLKAMI

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 50 min.

GRILOVANÝ TUŇÁKOVÝ STEAK S CITRONOVOU MÁSLOVOU OMÁČKOU A GRATINOVANÝMI BRAMBORAMI

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 50 min.

TUŇÁKOVÝ BURGER

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 30 min.

TUŇÁKOVÝ STEAK V SEZAMOVÉ KRUSTĚ S TERIYAKI OMÁČKOU A PARMAZÁNOVÝMI ZELENÝMI FAZOLKAMI

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 50 min.

GRILOVANÝ TUŇÁKOVÝ STEAK S CITRONOVOU MÁSLOVOU OMÁČKOU A GRATINOVANÝMI BRAMBORAMI

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 50 min.