Děkujeme za váš výběr:
TILÁPIE
Tilápie neboli tlamoun nilský je sladkovodní ryba se šťavnatým, bílým masem lehce nasládlé chuti. Filety můžeme připravit podobně jako pangase nebo tresku. Hodí se na smažení a pečení na pánvi či v troubě, ale i k vaření či dušení v páře. Vynikající je také v rybí polévce.
Odkud pocházím
Tilapie, které vám v Albertu nabízíme, pocházejí z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu sladkovodních ryb. Na jejich obale najdete označení ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. To znamená, že ryby pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.
Tilapie, které vám v Albertu nabízíme, pocházejí z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu sladkovodních ryb. Na jejich obale najdete označení ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. To znamená, že ryby pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.
Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?
- Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
- Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
- Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
- Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?
- Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
- Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
- Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
- Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
Tipy a triky


Tilápii dochuťte bylinkami, jako je tymián, majoránka a petržel.


Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory, vařený květák, chřest, ředkev nebo lehký zeleninový salát.


Rybě stačí pár minut úpravy – ať už ji pečete, grilujete, smažíte nebo zapékáte.


Tilápii dochuťte bylinkami, jako je tymián, majoránka a petržel.


Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory, vařený květák, chřest, ředkev nebo lehký zeleninový salát.


Rybě stačí pár minut úpravy – ať už ji pečete, grilujete, smažíte nebo zapékáte.