Sladkovodní RYBY

Děkujeme za váš výběr:

TILÁPIE

Tilápie neboli okounovec nilský je sladkovodní ryba se šťavnatým, bílým masem lehce nasládlé chuti. Filety můžeme připravit podobně jako pangase nebo tresku. Hodí se na smažení a pečení na pánvi či v troubě, ale i k vaření či dušení v páře. Vynikající je také v rybí polévce.

Odkud pocházím

Tilapie, které vám v Albertu nabízíme, pocházejí z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. Na jejich obale najdete označení ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. To znamená, že ryby pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.

Tilapie, které vám v Albertu nabízíme, pocházejí z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. Na jejich obale najdete označení ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. To znamená, že ryby pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Tilápii dochuťte bylinkami, jako je tymián, majoránka a petržel.

Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory, vařený květák, chřest, ředkev nebo lehký zeleninový salát.

Rybě stačí pár minut úpravy – ať už ji pečete, grilujete, smažíte nebo zapékáte.

Tilápii dochuťte bylinkami, jako je tymián, majoránka a petržel.

Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory, vařený květák, chřest, ředkev nebo lehký zeleninový salát.

Rybě stačí pár minut úpravy – ať už ji pečete, grilujete, smažíte nebo zapékáte.

Co dobrého uvařit?

Recepty

TILÁPIE ZAPEČENÁ S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 40 min.

TILÁPIE SE STROUHANKOVOU KRUSTIČKOU

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 min.

TILÁPIE ZAPEČENÁ S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 40 min.

TILÁPIE SE STROUHANKOVOU KRUSTIČKOU

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 min.