Sladkovodní RYBY

Děkujeme za váš výběr:

PSTRUH

Pstruh patří mezi naše nejoblíbenější sladkovodní ryby. Má velmi chutné bílé, až lehce narůžovělé maso. Hodí se k všestranné přípravě jako je grilování, smažení nebo pečení s bylinkami, kmínem, na víně nebo případně jen na másle. Můžete jej také udit, pošírovat či připravovat v alobale nebo papilotu. Jeho jednoduchou a snadnou úpravu si zamilujete.

Odkud pocházím

Naši pstruzi pocházejí nejčastěji z farem v České republice a Itálii. V některých případech doplňujeme zásoby i od dodavatelů z dalších zemí Evropské Unie (např. ze Slovenska, Francie, Dánska aj.).

Naši pstruzi pocházejí nejčastěji z farem v České republice a Itálii. V některých případech doplňujeme zásoby i od dodavatelů z dalších zemí Evropské Unie (např. ze Slovenska, Francie, Dánska aj.).

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Rybu pečte celou včetně kůže. Zvýrazní chuť a šťavnatost masa a zabrání jeho rozpadání se.

Do břicha pstruha vložte čerstvé bylinky, např. estragon, kopr, petrželku nebo jarní cibulku. Celou rybu krásně provoní.

Pokud z pstruha připravujete filety, smažte je na pánvi nejprve kůží dolů. Díky tomu se maso nezkroutí.

Rybu pečte celou včetně kůže. Zvýrazní chuť a šťavnatost masa a zabrání jeho rozpadání se.

Do břicha pstruha vložte čerstvé bylinky, např. estragon, kopr, petrželku nebo jarní cibulku. Celou rybu krásně provoní.

Pokud z pstruha připravujete filety, smažte je na pánvi nejprve kůží dolů. Díky tomu se maso nezkroutí.

Co dobrého uvařit?

Recepty

PEČENÝ PSTRUH S KOŘENOVOU ZELENINOU

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 25 min.

PSTRUH S KUSKUSEM

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 min.

PEČENÝ PSTRUH NA BYLINKÁCH

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 35 min.

PEČENÝ PSTRUH S KOŘENOVOU ZELENINOU

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 25 min.

PSTRUH S KUSKUSEM

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 min.

PEČENÝ PSTRUH NA BYLINKÁCH

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 35 min.