Děkujeme za váš výběr:
PRAŽMA královská
Pražma královská neboli doráda má chutné, jemné bílé maso. Její příprava je skutečně snadná a zvládne ji každý. Hodí se na grilování, pečení v troubě či smažení na pánvi. Rybu můžete připravovat v celku, nebo jednoduše naporcovanou na filety. K dochucení vám postačí citron, kvalitní olivový olej, bílé víno a bylinky (tymián, koriandr apod.). U přípravy je třeba dbát na to, aby se maso nevysušilo.
Odkud pocházím
NAŠE PRAŽMA POCHÁZÍ Z CERTIFIKOVANÝCH FAREM.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby mořské ryby, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. Pražma s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby mořské ryby, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. Pražma s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.
Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?
- Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
- Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
- Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
- Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?
- Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
- Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
- Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
- Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
Tipy a triky


Pražmu můžete péct v alobalu, který lehce pokapejte olivovým olejem. Držte ji na grilu mimo největší žár. Tuto přípravu můžete použít i do trouby. Ryba zůstane po rozbalení neporušená.


Před pečením vcelku můžete břišní dutinu naplnit citronem, česnekem a bylinkami, jako jsou např. rozmarýn a tymián.


Připravte si filety: pomocí filetovacího nože rybu nařízněte za hlavou až k páteři. Nůž otočte směrem k ocasu a rybu prořízněte po celé délce. To samé opakujte i na druhé straně. Vyřízněte břišní kosti a malé kůstky vytahejte malou pinzetou.


Pražmu můžete péct v alobalu, který lehce pokapejte olivovým olejem. Držte ji na grilu mimo největší žár. Tuto přípravu můžete použít i do trouby. Ryba zůstane po rozbalení neporušená.


Před pečením vcelku můžete břišní dutinu naplnit citronem, česnekem a bylinkami, jako jsou např. rozmarýn a tymián.


Připravte si filety: pomocí filetovacího nože rybu nařízněte za hlavou až k páteři. Nůž otočte směrem k ocasu a rybu prořízněte po celé délce. To samé opakujte i na druhé straně. Vyřízněte břišní kosti a malé kůstky vytahejte malou pinzetou.