Mořské RYBY

Děkujeme za váš výběr:

LOSOS SOCKEYE

Divoký losos Sockeye (Nerka) má nejvýraznější, jasně červenou barvu svaloviny, kterou získává díky konzumaci velkého množství zooplanktonu a krevet. Jde o vysoce kvalitní maso, které obsahuje jen 7 g tuku na 100 g svaloviny (u farmového norského lososa 15 g/100 g). Losos Sockeye má fantastickou chuť a stačí mu velmi krátká tepelná příprava na pánvi nebo grilu, aby se maso nevysušilo.

Odkud pocházím

Naši divocí lososi pocházejí z volného lovu v zálivu Bristol Bay na Aljašce.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Naši divocí lososi pocházejí od dodavatelů, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti. Na obalu vám toto potvrdí označení MSC neboli Marine Stewardship Council. Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného rybolovu. Jejich nákupem podporujete dlouhodobě udržitelnou produkci a pomůžete nám chránit stav zásob ryb pro budoucnost.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Naši divocí lososi pocházejí od dodavatelů, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti. Na obalu vám toto potvrdí označení MSC neboli Marine Stewardship Council. Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného rybolovu. Jejich nákupem podporujete dlouhodobě udržitelnou produkci a pomůžete nám chránit stav zásob ryb pro budoucnost.

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Maso nikdy neoplachujte vodou, pouze otřete papírovou utěrkou a smažte kůží dolů.

K pečenému lososu si vychutnejte grilovanou zeleninu nebo lehký salát.

Chuť lososa skvěle doplní například citronová a limetková šťáva, česnek, bílé víno, bylinky a další výrazné ingredience.

Maso nikdy neoplachujte vodou, pouze otřete papírovou utěrkou a smažte kůží dolů.

K pečenému lososu si vychutnejte grilovanou zeleninu nebo lehký salát.

Chuť lososa skvěle doplní například citronová a limetková šťáva, česnek, bílé víno, bylinky a další výrazné ingredience.

Co dobrého uvařit?

Recepty

LOSOS S CHIMICHURRI OMÁČKOU

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 minut

LOSOS S PEPŘOVOU OMÁČKOU

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 15 minut

LOSOS NA SALÁTU Z NOVÝCH BRAMBOR A ŘEDKVIČEK

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 minut

LOSOS S CHIMICHURRI OMÁČKOU

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 minut

LOSOS S PEPŘOVOU OMÁČKOU

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 15 minut

LOSOS NA SALÁTU Z NOVÝCH BRAMBOR A ŘEDKVIČEK

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 minut