Děkujeme za váš výběr:
LOSOS FILET s kůží
Maso z lososa obecného je specifické svou oranžovou až růžovou barvou s viditelnými „tukovými pruhy“. Obsahuje dobře stravitelné bílkoviny, nenasycené omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vitamíny skupiny B a D a celou řadu minerálů jako selen, draslík a další. Filety jsou ideální na smažení v pánvi nebo pečení troubě, vždy položené kůží dolů.
Odkud pocházím
Naši farmoví lososi pocházejí z certifikovaných farem v Norsku
V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby lososi, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council.
Losos s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby lososi, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council.
Losos s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.
Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?
- Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
- Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
- Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
- Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?
- Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
- Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
- Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
- Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
Tipy a triky


Tip na pečení v papilotě: zabalte maso zakápnuté olejem, trochou bílého vína s bylinkami, citronem a solí do pečicího papíru a pečte v troubě do propečení.


Lososa potřete citronem, olivovým olejem, osolte, vmasírujte rozmarýn nebo jiné bylinky a poté usmažte nebo upečte v troubě.


Maso pečte vždy kůží dolů. Udrží si tak více šťávy uvnitř.


Tip na pečení v papilotě: zabalte maso zakápnuté olejem, trochou bílého vína s bylinkami, citronem a solí do pečicího papíru a pečte v troubě do propečení.


Lososa potřete citronem, olivovým olejem, osolte, vmasírujte rozmarýn nebo jiné bylinky a poté usmažte nebo upečte v troubě.


Maso pečte vždy kůží dolů. Udrží si tak více šťávy uvnitř.