Mořské RYBY

Děkujeme za váš výběr:

LOSOS CELÝ filet

Losos obecný je specifický svou oranžovou až růžovou barvou masa s viditelnými „tukovými pruhy“. Obsahuje snadno stravitelné bílkoviny, nenasycené omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, různé vitamíny a minerály, jód a další. Celý filet se hodí například k pečení s krustou nebo k nakládání. Po naporcování na menší části z něj můžete snadno získat filety na smažení, grilování či vaření v páře a drobné kousky masa použít např. na tatarák.

Odkud pocházím

Naši farmoví lososi pocházejí z certifikovaných farem v Norsku

V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby lososi, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. Losos s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby lososi, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. Losos s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Chuť lososa skvěle doplní například citronová a limetková šťáva, česnek, bílé víno, bylinky a další výrazné ingredience.

Zkontrolujte, zda v mase nejsou kosti, případně je vytáhněte pinzetou. Případný zbytek šupin odstraňte tažením nože po povrchu kůže v protisměru.

Celý filet položte kůží dolů a maso kolmo naporcujte na části. Šířka by neměla být pod 4 cm, aby se ryba na pánvi nevysušila.  

Chuť lososa skvěle doplní například citronová a limetková šťáva, česnek, bílé víno, bylinky a další výrazné ingredience.

Zkontrolujte, zda v mase nejsou kosti, případně je vytáhněte pinzetou. Případný zbytek šupin odstraňte tažením nože po povrchu kůže v protisměru.

Celý filet položte kůží dolů a maso kolmo naporcujte na části. Šířka by neměla být pod 4 cm, aby se ryba na pánvi nevysušila.  

Co dobrého uvařit?

Recepty

LOSOS PEČENÝ V JOGURTU

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 minut

MANDLOVÝ LOSOS

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 minut

LOSOS V BYLINKOVÉ KRUSTĚ S PARMAZÁNOVÝM KVĚTÁKEM

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 45 minut

LOSOS PEČENÝ V JOGURTU

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 minut

MANDLOVÝ LOSOS

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 minut

LOSOS V BYLINKOVÉ KRUSTĚ S PARMAZÁNOVÝM KVĚTÁKEM

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 45 minut