Mořské ryby a plody

Děkujeme za váš výběr:

KREVETY loupané

Krevety mají růžovo-oranžovou barvu a jsou velice chutné a jednoduché na přípravu. Nejvíce se hodí do těstovin, salátů, smažené rýže, závitků nebo na krevetový koktejl. Tím, že jsou již předem vyloupané, šetříte čas na přípravu i při jejich konzumaci. Krevety můžete spařit nebo grilovat. Nejčastější přípravou je ale osmažení na pánvi, které vám zabere pár minut.

Odkud pocházím

Na dodávkách krevet spolupracujeme s dodavateli, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti a stejně jako my se chovají k moři s úctou. Krevety, které u nás zakoupíte, pochází z chovů v oblasti Ekvádoru.

Na dodávkách krevet spolupracujeme s dodavateli, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti a stejně jako my se chovají k moři s úctou. Krevety, které u nás zakoupíte, pochází z chovů v oblasti Ekvádoru.

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Pokud chcete zmírnit typickou mořskou vůni krevet, pokapejte je citronovou šťávou nebo limetou.

Na dochucení krevet použijte pikantní nebo sladkokyselé omáčky, čerstvý koriandr, chilli nebo česnek.

Krevety můžete připravit také ve formě lahodných špízů.

Pokud chcete zmírnit typickou mořskou vůni krevet, pokapejte je citronovou šťávou nebo limetou.

Na dochucení krevet použijte pikantní nebo sladkokyselé omáčky, čerstvý koriandr, chilli nebo česnek.

Krevety můžete připravit také ve formě lahodných špízů.

Co dobrého uvařit?

Recepty

KREVETY NA ČESNEKOVÉM MÁSLE SE ŠPAGETAMI

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 15 min.

MANGOVÝ SALÁT NỘM XOÀI

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 10 min.

SMAŽENÁ RÝŽE S KREVETAMI

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 min.

KREVETY NA ČESNEKOVÉM MÁSLE SE ŠPAGETAMI

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 15 min.

MANGOVÝ SALÁT NỘM XOÀI

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 10 min.

SMAŽENÁ RÝŽE S KREVETAMI

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 min.