Děkujeme za váš výběr:
MOŘSKÁ ŠTIKA
Hejk (neboli mořská štika či štikozubec obecný) je štíhlá dravá mořská ryba. Jeho chutné bílé maso, které je téměř bez kostí, si zamilujete. Oblíbený je i u dětí a navíc obsahuje pouze minimum tuku. Připravit si jej můžete jak na pánvičce, tak v troubě či na grilu.
Odkud pocházím
Hejk, kterého si u nás zakoupíte, pochází od dodavatelů, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti. Na obalu vám toto potvrdí označení MSC neboli Marine Stewardship Council. Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného rybolovu.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Děkujeme, že i vy jejich nákupem podporujete dlouhodobě udržitelnou produkci a pomáháte nám uchovat dostatek ryb v mořích i do budoucnosti.
Hejk, kterého si u nás zakoupíte, pochází od dodavatelů, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti. Na obalu vám toto potvrdí označení MSC neboli Marine Stewardship Council. Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného rybolovu.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Děkujeme, že i vy jejich nákupem podporujete dlouhodobě udržitelnou produkci a pomáháte nám uchovat dostatek ryb v mořích i do budoucnosti.
Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?
- Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
- Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
- Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
- Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?
- Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
- Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
- Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
- Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
Tipy a triky


Vyzkoušejte hořčičnou marinádu: smíchejte olej, hořčici, sůl, pepř a kmín. Směs dobře promíchejte, rozetřete ji na ryby z obou stran a zapečte v troubě.


Rybu můžete snadno zbavit kůže a vyfiletovat nebo ji pro rychlejší přípravu nakrájejte na medailonky.


Chuť ryby skvěle doplní čerstvé bylinky nebo grilovaná zelenina, kterou můžete péci přímo s rybou (brambory, rajčata, lilek, cuketa).


Vyzkoušejte hořčičnou marinádu: smíchejte olej, hořčici, sůl, pepř a kmín. Směs dobře promíchejte, rozetřete ji na ryby z obou stran a zapečte v troubě.


Rybu můžete snadno zbavit kůže a vyfiletovat nebo ji pro rychlejší přípravu nakrájejte na medailonky.


Chuť ryby skvěle doplní čerstvé bylinky nebo grilovaná zelenina, kterou můžete péci přímo s rybou (brambory, rajčata, lilek, cuketa).