Mořské ryby a plody

Děkujeme za váš výběr:

HALIBUT

Halibut je dravá mořská ryba, která má výživné bílé maso. Je ideální na pečení v troubě, smažení či grilování. Jeho lahodná chuť vynikne i bez složitého marinování a dochucování, postačí bylinkové máslo či snítka tymiánu.

Odkud pocházím

Halibut, kterého u nás v Albertu zakoupíte, nese na obalu označení MSC, což je zkratka pro Marine Stewardship Council. Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného mořského rybolovu. Na jejich dodávkách spolupracujeme s partnery, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti a stejně jako my se chovají k moři s úctou.

Nákupem takto označených ryb podpoříte i vy udržitelný styl rybolovu, který zajistí dostatek ryb v moři i pro další generace.

Halibut, kterého u nás v Albertu zakoupíte, nese na obalu označení MSC, což je zkratka pro Marine Stewardship Council. Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného mořského rybolovu. Na jejich dodávkách spolupracujeme s partnery, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti a stejně jako my se chovají k moři s úctou.

Nákupem takto označených ryb podpoříte i vy udržitelný styl rybolovu, který zajistí dostatek ryb v moři i pro další generace.

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Halibuta můžete zapéci se zeleninou a bylinkami, jako je např. koriandr, bazalka nebo rozmarýn.

Tip na koprové pesto: petržel, kopr, mandle, olej, sůl a pepř rozmixujte s trochou vody tyčovým mixérem. Pak přidejte trochu nastrouhané citronové kůry a šťávu z citronu.

Zpestřete si upečenou rybu tím, že ji zakápnete limetkou, nastrouhejte na ni trochu chedaru a zasypte ji koriandrem.

Halibuta můžete zapéci se zeleninou a bylinkami, jako je např. koriandr, bazalka nebo rozmarýn.

Tip na koprové pesto: petržel, kopr, mandle, olej, sůl a pepř rozmixujte s trochou vody tyčovým mixérem. Pak přidejte trochu nastrouhané citronové kůry a šťávu z citronu.

Zpestřete si upečenou rybu tím, že ji zakápnete limetkou, nastrouhejte na ni trochu chedaru a zasypte ji koriandrem.

Co dobrého uvařit?

Recepty

HALIBUT NA ŘECKÝ ZPŮSOB

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 15 min.

HALIBUT S RAJČATOVOU OMÁČKOU A OLIVAMI

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 25 min.

HALIBUT NA ŘECKÝ ZPŮSOB

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 15 min.

HALIBUT S RAJČATOVOU OMÁČKOU A OLIVAMI

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 25 min.