Děkujeme za váš výběr:
CANDÁT
Candát patří mezi nejchutnější sladkovodní ryby. Jeho pevné bílé maso si můžete připravit smažené v trojobale, pečené na másle, s bylinkami nebo s kořenovou zeleninou. Zařaďte tuto rybu do svého jídelníčku i vy a uvidíte, že nebudete litovat.
Odkud pocházím
Výtečného candáta, kterého si můžete vychutnat hned na několik způsobů, pro vás dováříme z Kazachstánu. K jeho výlovu dochází na jezeře Zajsan.
Výtečného candáta, kterého si můžete vychutnat hned na několik způsobů, pro vás dováříme z Kazachstánu. K jeho výlovu dochází na jezeře Zajsan.
Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?
- Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
- Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
- Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
- Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?
- Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
- Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
- Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
- Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
Tipy a triky


Tip na hořčičnou omáčku: na másle osmahněte cibulku, zaprašte moukou, přidejte hořčici a zalijete vývarem. Vše povařte, míchejte metlou, přilijte smetanu, osolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem.


Candáta můžete, stejně jako např. mořského vlka, připravit v troubě v solné krustě.


Rybu snadno nafiletujete a vykostíte. Nejprve ji zbavte šupin a ploutví. Pak nařízněte dvěma řezy podél hřbetní ploutve a následně ji podélně rozřízněte těsně nad páteří.


Tip na hořčičnou omáčku: na másle osmahněte cibulku, zaprašte moukou, přidejte hořčici a zalijete vývarem. Vše povařte, míchejte metlou, přilijte smetanu, osolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem.


Candáta můžete, stejně jako např. mořského vlka, připravit v troubě v solné krustě.


Rybu snadno nafiletujete a vykostíte. Nejprve ji zbavte šupin a ploutví. Pak nařízněte dvěma řezy podél hřbetní ploutve a následně ji podélně rozřízněte těsně nad páteří.