×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové sweet and sour
30 minut , Hlavní chod , Snadné ,

Vepřové sweet and sour

Co budu potřebovat

600 g vepřová pečeně bez kosti
bramborový škrob
vejce
sójová omáčka
rostlinný olej
mrkev
cibule
2 stroužky česneku
lžíce třtinového cukru
lžíce rajčatového protlaku
červený vinný ocet
červená a žlutá paprika
kolečko ananasu
lžíce sójové omáčky
sůl, pepř
petrželka

Jak na to?

Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a naložíme do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky. Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a necháme rozehřát. Mezitím nakrájíme zeleninu – mrkev, cibule, 2 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujeme česnek, mrkev a cibuli. Přidáme asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa. Nakrájíme také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhodíme do rendlíku k zelenině, dochutíme kapkou sójové omáčky a necháme povařit. Kousky masa osmažíme v pánvi na oleji dokřupava. Pak maso vyndáme, slijeme olej a do pánve přelijeme zeleninu, opět vhodíme maso a vše promícháme dohromady. Servírujeme s velkou dávkou petrželky.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Japonská polévka s vepřovým masem

    Polévka 60 minut
  • Vepřová žebírka v texaském stylu

    nad 60 minut
  • Terinka z vepřového se zelným salátem

    nad 60 minut