×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová pečínka na zázvoru

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vepřová pečínka na zázvoru

Co budete potřebovat

1 kg vepřové pečeně bez kosti v celku
mletý zázvor, sůl, pepř
200 g plátků slaniny
100 g cibule, nasekaná
50 g sádla
3 hlavy česneku
500 g zámeckých brambor

Jak na to?

Omyté maso na straně podélně nařízněte tak, aby se dalo ,otevřít‘ a jeho plocha se zhruba zdvojnásobila. Posypte ho zázvorem a solí a obojí do masa vetřete. Na koření vyskládejte slaninu a cibuli, maso smotejte do rolády a ovažte ho provázkem. Povrch potřete solí, zázvorem a pepřem a ze všech stran roládu orestujte na rozpáleném sádle. Přesuňte ji do pekáče, podlijte použitým sádlem a dejte péct do trouby rozehřáté ho podlévejte vodou či
vývarem. Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte. na 250 °C. Po chvíli teplotu snižte
a pečte maso doměkka. Pravidelně ho podlévejte vodou či vývarem. Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová pečínka na zázvoru

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 2/2010
Průměrné hodnocení 5 (6)

Co budete potřebovat

1 kg vepřové pečeně bez kosti v celku
mletý zázvor, sůl, pepř
200 g plátků slaniny
100 g cibule, nasekaná
50 g sádla
3 hlavy česneku
500 g zámeckých brambor

Jak na to?

Omyté maso na straně podélně nařízněte tak, aby se dalo ,otevřít‘ a jeho plocha se zhruba zdvojnásobila. Posypte ho zázvorem a solí a obojí do masa vetřete. Na koření vyskládejte slaninu a cibuli, maso smotejte do rolády a ovažte ho provázkem. Povrch potřete solí, zázvorem a pepřem a ze všech stran roládu orestujte na rozpáleném sádle. Přesuňte ji do pekáče, podlijte použitým sádlem a dejte péct do trouby rozehřáté ho podlévejte vodou či
vývarem. Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte. na 250 °C. Po chvíli teplotu snižte
a pečte maso doměkka. Pravidelně ho podlévejte vodou či vývarem. Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty