Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Velikonoční beránek

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový...
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s...
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový...
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort

Velikonoční beránek

Co budete potřebovat

4 vejce NP Bio
160 g másla
150 g cukru třtinového NP Bio
150 ml javorového sirupu NP Bio
200 g mouky pšeničné hladké NP Bio
110 g mouky žitné celozrnné NP Bio
sůl
6 g prášku do pečiva
100 ml plnotučného mléka NP Bio
1 bio citron NP Bio
20 g másla

Jak na to?

1. Do misek oddělte žloutky a bílky vajec zvlášť.

2. Ve větší míse utřete změklé máslo spolu se žloutky, cukrem a javorovým sirupem do pěny.

3. V jiné misce prosejte hladkou a 100 g žitné mouky spolu se špetkou soli a práškem do pečiva.

4. K připravené máslové směsi postupně zamíchejte střídavě mléka a moučné směsi. Až vše zapracujete, celou směs smíchejte na hladké těsto. Nakonec přisypte citronovou kůru z očistěného citronu.

5. Bílky vyšlehejte do sněhu a nakonec opatrně stěrkou vmíchejte do těsta.

6. Těsto nalijte do beránkové formy o rozměrech 30 × 17 cm vymazané máslem a vysypané zbylou žitnou moukou nebo suroviny upravte podle velikosti vaší formy.

7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 1 hodinu dozlatova. Před vyndáním proveďte test pomocí špejle. Pokud vytáhnete špejli z těsta čistou a bez drobečků, beránek je hotový. Po vyndání nechte ještě asi 10 minut ve formě na chladicí mřížce odležet před vyklopením.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční beránek

Dezert Snadné Česká Dorty Velikonoce Pečení Vegetariánské Magazín 3/2021 Počet porcí: 1 beránek
Průměrné hodnocení 3 (13)

Co budete potřebovat

4 vejce NP Bio
160 g másla
150 g cukru třtinového NP Bio
150 ml javorového sirupu NP Bio
200 g mouky pšeničné hladké NP Bio
110 g mouky žitné celozrnné NP Bio
sůl
6 g prášku do pečiva
100 ml plnotučného mléka NP Bio
1 bio citron NP Bio
20 g másla

Jak na to?

1. Do misek oddělte žloutky a bílky vajec zvlášť.

2. Ve větší míse utřete změklé máslo spolu se žloutky, cukrem a javorovým sirupem do pěny.

3. V jiné misce prosejte hladkou a 100 g žitné mouky spolu se špetkou soli a práškem do pečiva.

4. K připravené máslové směsi postupně zamíchejte střídavě mléka a moučné směsi. Až vše zapracujete, celou směs smíchejte na hladké těsto. Nakonec přisypte citronovou kůru z očistěného citronu.

5. Bílky vyšlehejte do sněhu a nakonec opatrně stěrkou vmíchejte do těsta.

6. Těsto nalijte do beránkové formy o rozměrech 30 × 17 cm vymazané máslem a vysypané zbylou žitnou moukou nebo suroviny upravte podle velikosti vaší formy.

7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 1 hodinu dozlatova. Před vyndáním proveďte test pomocí špejle. Pokud vytáhnete špejli z těsta čistou a bez drobečků, beránek je hotový. Po vyndání nechte ještě asi 10 minut ve formě na chladicí mřížce odležet před vyklopením.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort

Inspirujte se podobnými recepty