×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vejce Benedikt

Další recepty a články

Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Americká krása
Americká krása
Americká krása
Americká krása

Vejce Benedikt

Co budete potřebovat

6 housek kaiserek
máslo k namazání
6 velkých a silnějších plátků šunky
100 ml bílého vinného octa
6 vajec
Na holandskou omáčku
6 lžic bílého vína
6 lžic bílého vinného octa
10 kuliček různobarevného pepře
2 bobkové listy
3 žloutky
300 g másla, rozpuštěného
špetka soli
1/2 citronu, vymačkaná

Jak na to?

1. Připravte holandskou omáčku: bílé víno, ocet, pepř a bobkové listy dejte do malého rendlíku. Přiveďte k varu a vařte, dokud se obsah nezredukuje na zhruba tři lžíce. Poté vychlaďte. Žloutky dejte do žáruvzdorné mísy a tu posaďte na kastrol s vroucí vodou (ujistěte se, že voda se nedotkne mísy) a vmíchejte k nim zhruba jednu lžíci octové redukce. Šlehejte dvě minuty, aby obsah zbělal. Mísu sejměte z tepla a pak ke žloutkům pomalu a postupně vmíchejte zbylý ocet i veškeré máslo. Přidávejte jej po troškách a každou další dávku přilévejte, až se předchozí zcela vstřebá. Špetku soli rozmíchejte se šťávou z poloviny citronu a vmíchejte do omáčky.
2. Kaiserky rozkrojte, spodní půlky namažte máslem, navrch dejte šunku, přiklopte a dejte do trouby o teplotě 160 °C.
3. Uvařte zastřená vejce. Ve větším hrnci přiveďte k varu dostatek vody rozmíchaný se 100 ml bílého vinného octa. Snižte plamen, aby voda jen lehce probublávala, a postupně do vody rozklepněte vejce: dejte je vždy co nejblíže vodní hladině, vyklepněte a pak se pomocí lžic snažte bílek ,zamotat‘ okolo žloutku. Vařte 2–3 minuty, vylovte pomocí vařečky či odpěňovačky.
4. Housky vytáhněte z trouby, odklopte vrchní díly, na šunku posaďte vždy jedno vejce, přelijte holandskou omáčkou, posypte pepřem, přiklopte druhou polovinou housky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vejce Benedikt

Velmi snadné Americká Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

6 housek kaiserek
máslo k namazání
6 velkých a silnějších plátků šunky
100 ml bílého vinného octa
6 vajec
Na holandskou omáčku
6 lžic bílého vína
6 lžic bílého vinného octa
10 kuliček různobarevného pepře
2 bobkové listy
3 žloutky
300 g másla, rozpuštěného
špetka soli
1/2 citronu, vymačkaná

Jak na to?

1. Připravte holandskou omáčku: bílé víno, ocet, pepř a bobkové listy dejte do malého rendlíku. Přiveďte k varu a vařte, dokud se obsah nezredukuje na zhruba tři lžíce. Poté vychlaďte. Žloutky dejte do žáruvzdorné mísy a tu posaďte na kastrol s vroucí vodou (ujistěte se, že voda se nedotkne mísy) a vmíchejte k nim zhruba jednu lžíci octové redukce. Šlehejte dvě minuty, aby obsah zbělal. Mísu sejměte z tepla a pak ke žloutkům pomalu a postupně vmíchejte zbylý ocet i veškeré máslo. Přidávejte jej po troškách a každou další dávku přilévejte, až se předchozí zcela vstřebá. Špetku soli rozmíchejte se šťávou z poloviny citronu a vmíchejte do omáčky.
2. Kaiserky rozkrojte, spodní půlky namažte máslem, navrch dejte šunku, přiklopte a dejte do trouby o teplotě 160 °C.
3. Uvařte zastřená vejce. Ve větším hrnci přiveďte k varu dostatek vody rozmíchaný se 100 ml bílého vinného octa. Snižte plamen, aby voda jen lehce probublávala, a postupně do vody rozklepněte vejce: dejte je vždy co nejblíže vodní hladině, vyklepněte a pak se pomocí lžic snažte bílek ,zamotat‘ okolo žloutku. Vařte 2–3 minuty, vylovte pomocí vařečky či odpěňovačky.
4. Housky vytáhněte z trouby, odklopte vrchní díly, na šunku posaďte vždy jedno vejce, přelijte holandskou omáčkou, posypte pepřem, přiklopte druhou polovinou housky a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Kanadská snídaně
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Americká krása
Americká krása
Americká krása
Americká krása

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat