Vánoční poleno

Snadné Dezert Počet porcí: 8 Magazín 11/2017 (Vánoční speciál)
Snadné Dezert Počet porcí: 8 Magazín 11/2017 (Vánoční speciál)

Ingredience

Těsto [Těsto]
6 vajec
50 g hladké mouky
1 čokoládový pudink
40 g holandského kakaa
120 g moučkového cukru + navíc pro zarolování těsta
Bílá náplň
350 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
3 lžíce moučkového cukru
hrst višní v čokoládě
Čokoládový krém
200 g másla
50 g moučkového cukru
300 g hořké čokolády

Postup přípravy

Na přípravu těsta nejdřív rozklepněte vajíčka a do misky oddělte žloutky, bílky dejte do větší mísy. Mouku smíchejte s pudinkovým práškem a kakaem.
Z bílků ušlehejte sníh. Když pěna začne držet tvar, začněte postupně zašlehávat moučkový cukr. Ve vedlejší misce ušlehejte žloutky do pěny, elektrickým ručním šlehačem to trvá zhruba jednu minutu. Poté do žloutků pomocí kuchyňské stěrky zapracujte zhruba čtvrtinu bílkového sněhu. Jemně promíchejte a směs vlijte zpět k bílkům.
Šetrně vsypte mouku s přísadami a zlehka promíchejte širokou kuchyňskou stěrkou. Až rovnoměrně zapracujete všechny sypké ingredience, nalijte těsto na plech vyložený pečicím papírem a uhlaďte po celé ploše. Dejte do trouby a pečte osm až deset minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Během pečení si připravte čistou utěrku a posypte ji moučkovým cukrem. Ještě teplé roládové těsto položte na utěrku tak, aby pečicí papír byl nahoře. Poté ho šetrně sloupněte a pomocí utěrky roládu zarolujte. Nechte vychladnout a mezitím si připravte oba druhy krémů.
Na bílou náplň šlehejte tuhou šlehačku. Mascarpone promíchejte s cukrem a také prošlehejte. Nejdřív k němu přidejte část šlehačky a promíchejte. Poté zapracujte zbytek šlehačky a uložte v chladu.
Na čokoládový krém utřete změklé máslo s cukrem. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, nechte trochu zchladnout a poté vmíchejte do máslového základu. Dejte do ledničky ztuhnout.
Vychladlou roládu rozbalte a potřete šlehačkovým krémem. Směrem k vnější straně rolády nechte 5 cm bez krému. Posypte nasekanými višněmi v čokoládě a opatrně zlehka zarolujte.
Z vnějšku potřete roládu čokoládovým krémem a vidličkou udělejte rýhy, aby to vypadalo jako kůra. Dejte zatuhnout do ledničky. Než roládu rozkrájíte, poprašte ji trochou holandského kakaa.

Pomohl vám recept?
6hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky