×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Vánoční kapr a treska

Další recepty a články

Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí...
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou...
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka

Vánoční kapr a treska

Co budete potřebovat

na tresku:
polární treska
1 dcl bílého vína
cherry rajčata
máslo
citron
olivový olej
sůl
pepř
na kapra:
kapr
2 vejce
mouka
strouhanka
citron
olej
sůl
pepř
na přílohu:
růžové brambory z Alberta
řapíkatý celer
šalotka
jarní cibulka
rozmarýn
tymián
petrželka
2 stroužky česneku
máslo
olivový olej
sůl

Jak na to?

Celé brambory ve slupce dáme vařit do osolené vody a přidáme k nim snítku rozmarýnu a tymiánu, 2 stroužky česneku a řapíkatý celer.
Uvařené brambory scedíme a nakrájíme na větší kousky. Pak nakrájíme šalotku a necháme ji orestovat na olivovém oleji. Přidáme kousek másla, jarní cibulku a uvařený řapíkatý celer. Na závěr přimícháme brambory, ozdobíme čerstvou petrželkou a dochutíme solí a pepřem.
Kapra vyfiletujeme, naporcujeme, osolíme a opepříme a pokapeme citronem. Do misek si připravíme mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku a kapra obalíme v klasickém trojobalu.
Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje a kapra osmažíme - první stranu zprudka, pak zmírníme var.
Teď si připravíme tresku: jednotlivé filety osolíme, opepříme a osušíme. Orestujeme na olivovém oleji z obou stran, po chvíli přidáme kousek másla, pár cherry rajčat a podlijeme bílým vínem.
Ryby podáváme s bramborovým salátem a plátkem citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční kapr a treska

Hlavní chod Snadné Česká Vánoce Smažení Zdeněk Pohlreich , Škola vaření 2
(0)

Co budete potřebovat

na tresku:
polární treska
1 dcl bílého vína
cherry rajčata
máslo
citron
olivový olej
sůl
pepř
na kapra:
kapr
2 vejce
mouka
strouhanka
citron
olej
sůl
pepř
na přílohu:
růžové brambory z Alberta
řapíkatý celer
šalotka
jarní cibulka
rozmarýn
tymián
petrželka
2 stroužky česneku
máslo
olivový olej
sůl

Jak na to?

Celé brambory ve slupce dáme vařit do osolené vody a přidáme k nim snítku rozmarýnu a tymiánu, 2 stroužky česneku a řapíkatý celer.
Uvařené brambory scedíme a nakrájíme na větší kousky. Pak nakrájíme šalotku a necháme ji orestovat na olivovém oleji. Přidáme kousek másla, jarní cibulku a uvařený řapíkatý celer. Na závěr přimícháme brambory, ozdobíme čerstvou petrželkou a dochutíme solí a pepřem.
Kapra vyfiletujeme, naporcujeme, osolíme a opepříme a pokapeme citronem. Do misek si připravíme mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku a kapra obalíme v klasickém trojobalu.
Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje a kapra osmažíme - první stranu zprudka, pak zmírníme var.
Teď si připravíme tresku: jednotlivé filety osolíme, opepříme a osušíme. Orestujeme na olivovém oleji z obou stran, po chvíli přidáme kousek másla, pár cherry rajčat a podlijeme bílým vínem.
Ryby podáváme s bramborovým salátem a plátkem citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka

Inspirujte se podobnými recepty