×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vánoční kapr a treska

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vánoční kapr a treska

Co budete potřebovat

na tresku:
polární treska
1 dcl bílého vína
cherry rajčata
máslo
citron
olivový olej
sůl
pepř
na kapra:
kapr
2 vejce
mouka
strouhanka
citron
olej
sůl
pepř
na přílohu:
růžové brambory z Alberta
řapíkatý celer
šalotka
jarní cibulka
rozmarýn
tymián
petrželka
2 stroužky česneku
máslo
olivový olej
sůl

Jak na to?

Celé brambory ve slupce dáme vařit do osolené vody a přidáme k nim snítku rozmarýnu a tymiánu, 2 stroužky česneku a řapíkatý celer.
Uvařené brambory scedíme a nakrájíme na větší kousky. Pak nakrájíme šalotku a necháme ji orestovat na olivovém oleji. Přidáme kousek másla, jarní cibulku a uvařený řapíkatý celer. Na závěr přimícháme brambory, ozdobíme čerstvou petrželkou a dochutíme solí a pepřem.
Kapra vyfiletujeme, naporcujeme, osolíme a opepříme a pokapeme citronem. Do misek si připravíme mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku a kapra obalíme v klasickém trojobalu.
Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje a kapra osmažíme - první stranu zprudka, pak zmírníme var.
Teď si připravíme tresku: jednotlivé filety osolíme, opepříme a osušíme. Orestujeme na olivovém oleji z obou stran, po chvíli přidáme kousek másla, pár cherry rajčat a podlijeme bílým vínem.
Ryby podáváme s bramborovým salátem a plátkem citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční kapr a treska

Hlavní chod Snadné Česká Vánoce Smažení
(0)

Co budete potřebovat

na tresku:
polární treska
1 dcl bílého vína
cherry rajčata
máslo
citron
olivový olej
sůl
pepř
na kapra:
kapr
2 vejce
mouka
strouhanka
citron
olej
sůl
pepř
na přílohu:
růžové brambory z Alberta
řapíkatý celer
šalotka
jarní cibulka
rozmarýn
tymián
petrželka
2 stroužky česneku
máslo
olivový olej
sůl

Jak na to?

Celé brambory ve slupce dáme vařit do osolené vody a přidáme k nim snítku rozmarýnu a tymiánu, 2 stroužky česneku a řapíkatý celer.
Uvařené brambory scedíme a nakrájíme na větší kousky. Pak nakrájíme šalotku a necháme ji orestovat na olivovém oleji. Přidáme kousek másla, jarní cibulku a uvařený řapíkatý celer. Na závěr přimícháme brambory, ozdobíme čerstvou petrželkou a dochutíme solí a pepřem.
Kapra vyfiletujeme, naporcujeme, osolíme a opepříme a pokapeme citronem. Do misek si připravíme mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku a kapra obalíme v klasickém trojobalu.
Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje a kapra osmažíme - první stranu zprudka, pak zmírníme var.
Teď si připravíme tresku: jednotlivé filety osolíme, opepříme a osušíme. Orestujeme na olivovém oleji z obou stran, po chvíli přidáme kousek másla, pár cherry rajčat a podlijeme bílým vínem.
Ryby podáváme s bramborovým salátem a plátkem citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty