×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Telecí medailonky s hlívou ústřičnou
60 minut , Hlavní chod , Snadné ,

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou

Co budu potřebovat

telecí medailonky
hlíva ústřičná
máslo
rostlinný olej
šalotka
bílé víno
citron
smetana
sůl, pepř
tymián
petržel

Jak na to?

Telecí medailonky z obou stran osolíme a opepříme. Nenaklepáváme, jen je necháme chvilku při pokojové teplotě odpočinout.
Mezitím nahřejeme pánev, hlívu ústřičnou natrháme na kousky. Do pánve kápneme olej a medailonky celkem zprudka orestujeme. Ochutíme snítkou tymiánu. Je potřeba udržovat teplotu pánve tak, aby se maso stále peklo, ale nepřipalovalo. Pečeme do zlatova. Medailonky by měly být na dotyk pružné.
Po upečení maso vyjmeme, odstraníme snítku tymiánu a do pánve vhodíme nasekanou šalotku, houby a kousek másla. Houby dochutíme solí a pepřem. Bude to trvat jen chvilku, než hlíva změkne. V pánvi se připečou šťávy z masa a z hub, proto přilijeme asi 1 dcl bílého vína, to na sebe naváže připečenou šťávu. Zalijeme kapkou smetany a citronovou šťávou, přihodíme nasekanou petrželku, promícháme a můžeme servírovat.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka Pot Au Feu

    Polévka nad 60 minut
  • Osso Buco s šafránovým rizotem

    Hlavní chod 60 minut
  • Pečené telecí kolínko s gremolatou

    Hlavní chod nad 60 minut