×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Táborácké fazole
30 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Piknik , Vaření ,

Táborácké fazole

Co budu potřebovat

1–2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená najemno
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
300 g točeného salámu
půl lžičky pálivé papriky
1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
2 plechovky nakládaných červených fazolí
1 plechovka nakládaných rajčat
2 bobkové listy
2 větvičky rozmarýnu
pálivý kečup podle potřeby
sůl a čerstvě namletý černý pepř
150 g čedaru
chleba k podávání

Jak na to?

Správný tremp si zvládne u táboráku zajistit potravu. Zkuste náš recept na táborácké fazole.

1) Na tuto pochoutku budete potřebovat jeden kotlík nebo rendlík, ve kterém na rozpáleném oleji osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli.

2) Přibližně po 4 minutách cibulka zezlátne, přidejte tedy kousky česneku a zhruba po minutě vhoďte na kostičky nakrájený točený salám. Buďte opatrní, aby vám česnek nezhořkl.

3) Jakmile se salám trochu opeče, přisypte sladkou papriku a jednu chilli papričku.

4) Směs pořádně promíchejte a přidejte slité fazole a nakládaná rajčata.

5) Dále okořeňte směs bobkovými listy a natrhanými jehličkami rozmarýnu (jednu snítku rozmarýnu si nechte na ozdobu), a poté nechte chvíli prohřát.

6) Před koncem vaření přidejte kečup (nebo lépe rajčatový protlak) a dochuťte solí a pepřem.

7) Před servírováním posypte každou porci čedarem a ozdobte snítkou rozmarýnu. Podávejte s pořádným krajícem čerstvého chleba.

Tip do kuchyně

 

Pokud se vám nebude dařit umístit váš kotlík nad oheň, můžete využít záložního plánu v podobě propan-butanové láhve s kahanem a držákem na kotlík. Ti vynalézavější mohou použít klacků a větví k vytvoření stojanu nad ohništěm, na který se kotlík zachytí pomocí ucha nebo madla – podle typu kotlíku. 

Prázdniny v jednom kole 
Hledejte v prodejnách Albert příručku pro táborníky prázdniny v jednom kole. Najdete v ní spoustu inspirace, jak strávit letní prázdniny a mnoho dalších tipů do přírody.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut
  • Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

    Sladká jídla 30 minut