×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Svatomartinská husa

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Svatomartinská husa

Co budete potřebovat

1 husa
sůl
kmín celý
3 jablka
2 hrušky
100 g sušené klikvy
3 lžíce medu
5 lžic balsamika
hrst vlašských ořechů

Jak na to?

Husu důkladně opláchněte, odstraňte přebytečné sádlo a kůži. Sádlo můžete vyškvařit a následně použít při přípravě zelí a lokšů.
Husu osušte, posolte a posypte kmínem. Nechte odležet v lednici alespoň pět hodin. Před pečením husu nechte odpočívat dvě hodiny při pokojové teplotě.
Troubu předehřejte na 80 °C, na spodní ohřev. Jedno jablko a jednu hrušku vložte do husy. Husu dejte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte minimálně 12 hodin. Poté zvyšte teplotu na 120 °C a pečte další tři hodiny. Husu občas propíchněte vidličkou, aby z ní odtékal tuk. Před koncem pečení odkryjte pekáč, husu otočte a prsa potřete směsí medu a balsamica. Do pekáče přidejte na čtvrt-
ky pokrájená zbylá jablka a hrušky bez jádřinců, klikvy a ořechy. Zvyšte teplotu na 180 °C, na horní i spodní ohřev.
Pečte dozlatova a průběžně polévejte výpekem, aby se maso nevysušilo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Svatomartinská husa

Hlavní chod Náročné Maso Bez laktózy Magazín 10/2017 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

1 husa
sůl
kmín celý
3 jablka
2 hrušky
100 g sušené klikvy
3 lžíce medu
5 lžic balsamika
hrst vlašských ořechů

Jak na to?

Husu důkladně opláchněte, odstraňte přebytečné sádlo a kůži. Sádlo můžete vyškvařit a následně použít při přípravě zelí a lokšů.
Husu osušte, posolte a posypte kmínem. Nechte odležet v lednici alespoň pět hodin. Před pečením husu nechte odpočívat dvě hodiny při pokojové teplotě.
Troubu předehřejte na 80 °C, na spodní ohřev. Jedno jablko a jednu hrušku vložte do husy. Husu dejte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte minimálně 12 hodin. Poté zvyšte teplotu na 120 °C a pečte další tři hodiny. Husu občas propíchněte vidličkou, aby z ní odtékal tuk. Před koncem pečení odkryjte pekáč, husu otočte a prsa potřete směsí medu a balsamica. Do pekáče přidejte na čtvrt-
ky pokrájená zbylá jablka a hrušky bez jádřinců, klikvy a ořechy. Zvyšte teplotu na 180 °C, na horní i spodní ohřev.
Pečte dozlatova a průběžně polévejte výpekem, aby se maso nevysušilo.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat