×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Svatomartinská husa

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Svatomartinská husa

Co budete potřebovat

1 husa
sůl
kmín celý
3 jablka
2 hrušky
100 g sušené klikvy
3 lžíce medu
5 lžic balsamika
hrst vlašských ořechů

Jak na to?

Husu důkladně opláchněte, odstraňte přebytečné sádlo a kůži. Sádlo můžete vyškvařit a následně použít při přípravě zelí a lokšů.
Husu osušte, posolte a posypte kmínem. Nechte odležet v lednici alespoň pět hodin. Před pečením husu nechte odpočívat dvě hodiny při pokojové teplotě.
Troubu předehřejte na 80 °C, na spodní ohřev. Jedno jablko a jednu hrušku vložte do husy. Husu dejte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte minimálně 12 hodin. Poté zvyšte teplotu na 120 °C a pečte další tři hodiny. Husu občas propíchněte vidličkou, aby z ní odtékal tuk. Před koncem pečení odkryjte pekáč, husu otočte a prsa potřete směsí medu a balsamica. Do pekáče přidejte na čtvrt-
ky pokrájená zbylá jablka a hrušky bez jádřinců, klikvy a ořechy. Zvyšte teplotu na 180 °C, na horní i spodní ohřev.
Pečte dozlatova a průběžně polévejte výpekem, aby se maso nevysušilo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Svatomartinská husa

Hlavní chod Náročné Maso Bez laktózy Magazín 10/2017 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

1 husa
sůl
kmín celý
3 jablka
2 hrušky
100 g sušené klikvy
3 lžíce medu
5 lžic balsamika
hrst vlašských ořechů

Jak na to?

Husu důkladně opláchněte, odstraňte přebytečné sádlo a kůži. Sádlo můžete vyškvařit a následně použít při přípravě zelí a lokšů.
Husu osušte, posolte a posypte kmínem. Nechte odležet v lednici alespoň pět hodin. Před pečením husu nechte odpočívat dvě hodiny při pokojové teplotě.
Troubu předehřejte na 80 °C, na spodní ohřev. Jedno jablko a jednu hrušku vložte do husy. Husu dejte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte minimálně 12 hodin. Poté zvyšte teplotu na 120 °C a pečte další tři hodiny. Husu občas propíchněte vidličkou, aby z ní odtékal tuk. Před koncem pečení odkryjte pekáč, husu otočte a prsa potřete směsí medu a balsamica. Do pekáče přidejte na čtvrt-
ky pokrájená zbylá jablka a hrušky bez jádřinců, klikvy a ořechy. Zvyšte teplotu na 180 °C, na horní i spodní ohřev.
Pečte dozlatova a průběžně polévejte výpekem, aby se maso nevysušilo.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty