×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Svatomartinská husa

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Svatomartinská husa

Co budete potřebovat

1 husa (3 kg)
sůl
hrst celého kmínu
8 malých červených jablek, rozpůlených
mletá skořice a tlučený hřebíček
na poprášení jablek
bramborové knedlíky a dušené červené
zelí k podávání

Jak na to?

Husu nasolte den předem a odložte ji do chladu. Druhý den ji pokmínujte, položte na mřížku do velkého pekáče nebo hlubšího plechu a podlijte vodou.
Předehřejte troubu na 220 °C. Husu pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 180 °C, zakryjte alobalem či druhým pekáčem a pečte asi 3 hodiny. Občas propíchněte kůži u stehen, aby vytekl tuk.
Po 3 hodinách pečení tuk z pekáče odeberte, do výpeku vhoďte jablka poprášená skořicí a hřebíčkem a husu pečte odkrytou ještě další hodinu. Vyndejte z trouby a nechte husu před servírováním 20 minut odpočinout. Podávejte ji s jablky, bramborovými knedlíky a dušeným červeným zelím.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Svatomartinská husa

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 husa (3 kg)
sůl
hrst celého kmínu
8 malých červených jablek, rozpůlených
mletá skořice a tlučený hřebíček
na poprášení jablek
bramborové knedlíky a dušené červené
zelí k podávání

Jak na to?

Husu nasolte den předem a odložte ji do chladu. Druhý den ji pokmínujte, položte na mřížku do velkého pekáče nebo hlubšího plechu a podlijte vodou.
Předehřejte troubu na 220 °C. Husu pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 180 °C, zakryjte alobalem či druhým pekáčem a pečte asi 3 hodiny. Občas propíchněte kůži u stehen, aby vytekl tuk.
Po 3 hodinách pečení tuk z pekáče odeberte, do výpeku vhoďte jablka poprášená skořicí a hřebíčkem a husu pečte odkrytou ještě další hodinu. Vyndejte z trouby a nechte husu před servírováním 20 minut odpočinout. Podávejte ji s jablky, bramborovými knedlíky a dušeným červeným zelím.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty