×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špagety carbonara

Další recepty a články

Velikonoční beránek se...
Velikonoční beránek...
Velikonoční beránek se...
Velikonoční beránek se...
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Cesta napříč evropskými...
Cesta napříč...
Cesta napříč evropskými...
Cesta napříč evropskými...
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka

Špagety carbonara

Lososa můžete rovněž před obalením pokapat citronovou šťávou. Bude pak křehčí a jeho chuť se ještě více zvýrazní.

Co budete potřebovat

500 g špaget
sůl, pepř
25 g sádla
25 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
100 g pancetty v celku, na malé kostičky či špalíky
5 lžic suchého bílého vína
5 vajec
100 g čerstvě strouhaného parmazánu
3 lžíce jemně nasekané petrželky

Jak na to?

Špagety uvařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente čili na skus. Mezitím ve velké pánvi s vyšším okrajem naráz rozehřejte sádlo, máslo a olej. Přidejte plátky česneku a pancettu a opékejte dokřupava. Jakmile česnek začne hnědnout, vyhoďte ho, naopak vlijte víno a nechte jen mírně odpařit.
Vejce vyklepněte do velké mísy a lehce je našlehejte s parmazánem, petrželkou, solí a pepřem. Špagety sceďte, osušte a dejte do mísy k vejcím a promíchejte, aby se jimi obalily. Pak přidejte pancettu z pánve, posypte petrželkou a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety carbonara

Hlavní chod Velmi snadné Italská Vaření Med , Jak na maso Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (24)
Lososa můžete rovněž před obalením pokapat citronovou šťávou. Bude pak křehčí a jeho chuť se ještě více zvýrazní.

Co budete potřebovat

500 g špaget
sůl, pepř
25 g sádla
25 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
100 g pancetty v celku, na malé kostičky či špalíky
5 lžic suchého bílého vína
5 vajec
100 g čerstvě strouhaného parmazánu
3 lžíce jemně nasekané petrželky

Jak na to?

Špagety uvařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente čili na skus. Mezitím ve velké pánvi s vyšším okrajem naráz rozehřejte sádlo, máslo a olej. Přidejte plátky česneku a pancettu a opékejte dokřupava. Jakmile česnek začne hnědnout, vyhoďte ho, naopak vlijte víno a nechte jen mírně odpařit.
Vejce vyklepněte do velké mísy a lehce je našlehejte s parmazánem, petrželkou, solí a pepřem. Špagety sceďte, osušte a dejte do mísy k vejcím a promíchejte, aby se jimi obalily. Pak přidejte pancettu z pánve, posypte petrželkou a ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Velikonoční beránek se...
Velikonoční beránek se...
Velikonoční beránek se...
Velikonoční beránek se...
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Cesta napříč evropskými...
Cesta napříč evropskými...
Cesta napříč evropskými...
Cesta napříč evropskými...
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka

Inspirujte se podobnými recepty