×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špagety carbonara

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Špagety carbonara

Lososa můžete rovněž před obalením pokapat citronovou šťávou. Bude pak křehčí a jeho chuť se ještě více zvýrazní.

Co budete potřebovat

500 g špaget
sůl, pepř
25 g sádla
25 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
100 g pancetty v celku, na malé kostičky či špalíky
5 lžic suchého bílého vína
5 vajec
100 g čerstvě strouhaného parmazánu
3 lžíce jemně nasekané petrželky

Jak na to?

Špagety uvařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente čili na skus. Mezitím ve velké pánvi s vyšším okrajem naráz rozehřejte sádlo, máslo a olej. Přidejte plátky česneku a pancettu a opékejte dokřupava. Jakmile česnek začne hnědnout, vyhoďte ho, naopak vlijte víno a nechte jen mírně odpařit.
Vejce vyklepněte do velké mísy a lehce je našlehejte s parmazánem, petrželkou, solí a pepřem. Špagety sceďte, osušte a dejte do mísy k vejcím a promíchejte, aby se jimi obalily. Pak přidejte pancettu z pánve, posypte petrželkou a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety carbonara

Hlavní chod Velmi snadné Italská Vaření Med , Jak na maso , Petržel kadeřavá Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (27)
Lososa můžete rovněž před obalením pokapat citronovou šťávou. Bude pak křehčí a jeho chuť se ještě více zvýrazní.

Co budete potřebovat

500 g špaget
sůl, pepř
25 g sádla
25 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
100 g pancetty v celku, na malé kostičky či špalíky
5 lžic suchého bílého vína
5 vajec
100 g čerstvě strouhaného parmazánu
3 lžíce jemně nasekané petrželky

Jak na to?

Špagety uvařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente čili na skus. Mezitím ve velké pánvi s vyšším okrajem naráz rozehřejte sádlo, máslo a olej. Přidejte plátky česneku a pancettu a opékejte dokřupava. Jakmile česnek začne hnědnout, vyhoďte ho, naopak vlijte víno a nechte jen mírně odpařit.
Vejce vyklepněte do velké mísy a lehce je našlehejte s parmazánem, petrželkou, solí a pepřem. Špagety sceďte, osušte a dejte do mísy k vejcím a promíchejte, aby se jimi obalily. Pak přidejte pancettu z pánve, posypte petrželkou a ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty