×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smažený kapr rychle

Inspirujte se podobnými recepty

Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími knedlíčky
Ischelské dortíčky s...
Ischelské dortíčky s...
Ischelské dortíčky s...
Ischelské dortíčky s...

Smažený kapr rychle

Co budete potřebovat

4 porce kapra
sůl a mletý bílý pepř
šťáva z 1 citronu
2 vejce
hladká mouka na obalení
strouhanka na obalení
olej na smažení
2 lžíce sádla
klínky citronu k podávání

Jak na to?

Kapra z obou stran osolte a opepřete. Z obou stran porce vydatně pokapejte citronovou šťávou, přikryjte potravinářskou fólií a dejte odležet do lednice.
V misce prošlehejte vejce a osolte je. Na talíř nasypte trochu osolené a opepřené mouky a do třetí misky dejte strouhanku. Porce kapra obalujte nejdřív v mouce, potom ve vejcích a nakonec je protáhněte strouhankou.
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte vyšší vrstvu oleje se sádlem. Vkládejte do něj porce kapra a smažte je z obou stran dozlatova. Osmaženou rybu odkládejte na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk. Podávejte s citronem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažený kapr rychle

Hlavní chod Snadné Vánoce Smažení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 2 (3)

Co budete potřebovat

4 porce kapra
sůl a mletý bílý pepř
šťáva z 1 citronu
2 vejce
hladká mouka na obalení
strouhanka na obalení
olej na smažení
2 lžíce sádla
klínky citronu k podávání

Jak na to?

Kapra z obou stran osolte a opepřete. Z obou stran porce vydatně pokapejte citronovou šťávou, přikryjte potravinářskou fólií a dejte odležet do lednice.
V misce prošlehejte vejce a osolte je. Na talíř nasypte trochu osolené a opepřené mouky a do třetí misky dejte strouhanku. Porce kapra obalujte nejdřív v mouce, potom ve vejcích a nakonec je protáhněte strouhankou.
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte vyšší vrstvu oleje se sádlem. Vkládejte do něj porce kapra a smažte je z obou stran dozlatova. Osmaženou rybu odkládejte na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk. Podávejte s citronem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími knedlíčky
Ischelské dortíčky s...
Ischelské dortíčky s...
Ischelské dortíčky s...
Ischelské dortíčky s...

Inspirujte se podobnými recepty