×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Smažený kapr se sezamovými semínky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Smažený kapr se sezamovými semínky

Co budete potřebovat

1 menší kapr, upravený na filety
sůl
1 litru mléka
100 g hladké mouky
2 vejce
4 housky
hrst hladkolisté petrželky
hrst sezamových semínek
slunečnicový olej
citron

Jak na to?

Kapří filety naložím na hodinu do mléka, vyndám je a pečlivě osuším. Osolím z obou stran, obalím v mouce, pak v pěkně našlehaných a osolených vejcích, nakonec v čerstvé strouhance. Tu si obvykle rozdělím na tři díly – jeden je bez přísad, ke druhému přidám čerstvou petrželku a do třetího sezamová semínka. Filety smažím 4–5 minut na každé straně v hodně rozpáleném oleji, kterým nešetřím – ryba by v něm měla plavat, aby tak kupodivu nenasákla tolik oleje. Filety vyndávám na vrstvu kuchyňského papíru, který odsaje přebytečný tuk. Podávám s citronem, který si každý na svoji porci





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažený kapr se sezamovými semínky

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 menší kapr, upravený na filety
sůl
1 litru mléka
100 g hladké mouky
2 vejce
4 housky
hrst hladkolisté petrželky
hrst sezamových semínek
slunečnicový olej
citron

Jak na to?

Kapří filety naložím na hodinu do mléka, vyndám je a pečlivě osuším. Osolím z obou stran, obalím v mouce, pak v pěkně našlehaných a osolených vejcích, nakonec v čerstvé strouhance. Tu si obvykle rozdělím na tři díly – jeden je bez přísad, ke druhému přidám čerstvou petrželku a do třetího sezamová semínka. Filety smažím 4–5 minut na každé straně v hodně rozpáleném oleji, kterým nešetřím – ryba by v něm měla plavat, aby tak kupodivu nenasákla tolik oleje. Filety vyndávám na vrstvu kuchyňského papíru, který odsaje přebytečný tuk. Podávám s citronem, který si každý na svoji porci

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty