×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Smažený kapr

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Smažený kapr

Co budete potřebovat

1 menší kapr, upravený na filety
sůl
1 litru mléka
100 g hladké mouky
2 vejce
4 housky
hrst hladkolisté petrželky
hrst sezamových semínek
slunečnicový olej
citron

Jak na to?

Kapří filety naložím na hodinu do mléka, vyndám je a pečlivě osuším. Osolím z obou stran, obalím v mouce, pak v pěkně našlehaných a osolených vejcích, nakonec v čerstvé strouhance. Tu si obvykle rozdělím na tři díly – jeden je bez přísad, ke druhému přidám čerstvou petrželku a do třetího sezamová semínka. Filety smažím 4–5 minut na každé straně v hodně rozpáleném oleji, kterým nešetřím – ryba by v něm měla plavat, aby tak kupodivu nenasákla tolik oleje. Filety vyndávám na vrstvu kuchyňského papíru, který odsaje přebytečný tuk. Podávám s citronem, který si každý na svoji porci





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažený kapr

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 menší kapr, upravený na filety
sůl
1 litru mléka
100 g hladké mouky
2 vejce
4 housky
hrst hladkolisté petrželky
hrst sezamových semínek
slunečnicový olej
citron

Jak na to?

Kapří filety naložím na hodinu do mléka, vyndám je a pečlivě osuším. Osolím z obou stran, obalím v mouce, pak v pěkně našlehaných a osolených vejcích, nakonec v čerstvé strouhance. Tu si obvykle rozdělím na tři díly – jeden je bez přísad, ke druhému přidám čerstvou petrželku a do třetího sezamová semínka. Filety smažím 4–5 minut na každé straně v hodně rozpáleném oleji, kterým nešetřím – ryba by v něm měla plavat, aby tak kupodivu nenasákla tolik oleje. Filety vyndávám na vrstvu kuchyňského papíru, který odsaje přebytečný tuk. Podávám s citronem, který si každý na svoji porci

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty