×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smažený kapr se sezamovými semínky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Smažený kapr se sezamovými semínky

Co budete potřebovat

1 menší kapr, upravený na filety
sůl
1 litru mléka
100 g hladké mouky
2 vejce
4 housky
hrst hladkolisté petrželky
hrst sezamových semínek
slunečnicový olej
citron

Jak na to?

Kapří filety naložím na hodinu do mléka, vyndám je a pečlivě osuším. Osolím z obou stran, obalím v mouce, pak v pěkně našlehaných a osolených vejcích, nakonec v čerstvé strouhance. Tu si obvykle rozdělím na tři díly – jeden je bez přísad, ke druhému přidám čerstvou petrželku a do třetího sezamová semínka. Filety smažím 4–5 minut na každé straně v hodně rozpáleném oleji, kterým nešetřím – ryba by v něm měla plavat, aby tak kupodivu nenasákla tolik oleje. Filety vyndávám na vrstvu kuchyňského papíru, který odsaje přebytečný tuk. Podávám s citronem, který si každý na svoji porci





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažený kapr se sezamovými semínky

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 menší kapr, upravený na filety
sůl
1 litru mléka
100 g hladké mouky
2 vejce
4 housky
hrst hladkolisté petrželky
hrst sezamových semínek
slunečnicový olej
citron

Jak na to?

Kapří filety naložím na hodinu do mléka, vyndám je a pečlivě osuším. Osolím z obou stran, obalím v mouce, pak v pěkně našlehaných a osolených vejcích, nakonec v čerstvé strouhance. Tu si obvykle rozdělím na tři díly – jeden je bez přísad, ke druhému přidám čerstvou petrželku a do třetího sezamová semínka. Filety smažím 4–5 minut na každé straně v hodně rozpáleném oleji, kterým nešetřím – ryba by v něm měla plavat, aby tak kupodivu nenasákla tolik oleje. Filety vyndávám na vrstvu kuchyňského papíru, který odsaje přebytečný tuk. Podávám s citronem, který si každý na svoji porci

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty