×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát z králičího hřbetu
60 minut , Snadné , Saláty ,

Salát z králičího hřbetu

Co budu potřebovat

králičí hřbet
stroužek česneku
červená cibule
červený vinný ocet
směs salátových listů
olivový olej
sůl pepř
čerstvé bylinky

Jak na to?

Maso z obou stran osolíme a opepříme a na rozpálené pánvi s kapkou oleje králíka orestujeme do zlatova. Trvá to jen pár minutek. Uprostřed musí zůstat maso krásně růžové. Na závěr přihodíme do pánve česnek nakrájený na plátky a kolečka červené cibule.
Hotového králíka ještě horkého obalíme v nasekaných bylinkách s orestovaným česnekem a cibulkou. Pánev, v které jsme maso pekli, zalijeme asi 1 dl červeného vinného octa a necháme ho svařit do husté omáčky, dochutíme solí a pepřem. Smícháme s olivovým olejem.
Směs salátových listů promícháme s připraveným dresingem. Do salátu nakrájíme pár kousků králičího hřbetu. Naservírujeme a zbytek masa dáme kolem salátu.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z králičího ragú podle Zdeňka Pohlreicha

    Polévka nad 60 minut
  • Králičí stehna na dijonské hořčici

    Hlavní chod 60 minut
  • Králičí roláda

    Hlavní chod nad 60 minut