×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rebarborový koláč z křehkého těsta

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Rebarborový koláč z křehkého těsta

Co budete potřebovat

375 g křehkého těsta
hladká mouka
750 g rebarbory
140 g třtinového cukru
šťáva z 1 velkého pomeranče
velká hrst mandlových plátků
hustá zakysaná smetana
Na posypku:
¼ lžičky mleté skořice
140 g studeného másla
100 g mletých mandlí
140 g hladké mouky
175 gzlatého třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu zahřejte na 190 °C. Těstem rozváleným na pomoučené pracovní ploše vyložte kulatou formu o průměru asi 23 cm a pár minut zchlaďte v lednici
2. Rebarboru nakrájenou na kostičky dejte do velkého pekáče či na plech s vyšším okrajem, posypte ji cukrem a smíchejte s pomerančovou šťávou. Přiklopené alobalem pečte 30–40 mi­nut. Současně s rebarborou upečte i základ koláče – zakrytý pečicím papírem a zatěžkaný fazolemi pečte 20 minut, odklopené ještě 10 minut.
3. Upečenou rebarboru přendejte do cedníku a šťávu nechte odkapat do mísy. Okapanou rebarboru vysklá-dejte na upečené těsto a navrch dejte posypku získanou smícháním všech potřebných ingrediencí. Nakonec koláč zasypte mandlovými plátky a při 180 °C pečte 20 minut. Podávej­te s odkapanou rebarborovou šťávou a zakysanou smetanou.
Tip - Šťávou odkapanou z rebarbory si můžete kousky koláče polévat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rebarborový koláč z křehkého těsta

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

375 g křehkého těsta
hladká mouka
750 g rebarbory
140 g třtinového cukru
šťáva z 1 velkého pomeranče
velká hrst mandlových plátků
hustá zakysaná smetana
Na posypku:
¼ lžičky mleté skořice
140 g studeného másla
100 g mletých mandlí
140 g hladké mouky
175 gzlatého třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu zahřejte na 190 °C. Těstem rozváleným na pomoučené pracovní ploše vyložte kulatou formu o průměru asi 23 cm a pár minut zchlaďte v lednici
2. Rebarboru nakrájenou na kostičky dejte do velkého pekáče či na plech s vyšším okrajem, posypte ji cukrem a smíchejte s pomerančovou šťávou. Přiklopené alobalem pečte 30–40 mi­nut. Současně s rebarborou upečte i základ koláče – zakrytý pečicím papírem a zatěžkaný fazolemi pečte 20 minut, odklopené ještě 10 minut.
3. Upečenou rebarboru přendejte do cedníku a šťávu nechte odkapat do mísy. Okapanou rebarboru vysklá-dejte na upečené těsto a navrch dejte posypku získanou smícháním všech potřebných ingrediencí. Nakonec koláč zasypte mandlovými plátky a při 180 °C pečte 20 minut. Podávej­te s odkapanou rebarborovou šťávou a zakysanou smetanou.
Tip - Šťávou odkapanou z rebarbory si můžete kousky koláče polévat.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty