×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rebarborový koláč z křehkého těsta

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Rebarborový koláč z křehkého těsta

Co budete potřebovat

375 g křehkého těsta
hladká mouka
750 g rebarbory
140 g třtinového cukru
šťáva z 1 velkého pomeranče
velká hrst mandlových plátků
hustá zakysaná smetana
Na posypku:
¼ lžičky mleté skořice
140 g studeného másla
100 g mletých mandlí
140 g hladké mouky
175 gzlatého třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu zahřejte na 190 °C. Těstem rozváleným na pomoučené pracovní ploše vyložte kulatou formu o průměru asi 23 cm a pár minut zchlaďte v lednici
2. Rebarboru nakrájenou na kostičky dejte do velkého pekáče či na plech s vyšším okrajem, posypte ji cukrem a smíchejte s pomerančovou šťávou. Přiklopené alobalem pečte 30–40 mi­nut. Současně s rebarborou upečte i základ koláče – zakrytý pečicím papírem a zatěžkaný fazolemi pečte 20 minut, odklopené ještě 10 minut.
3. Upečenou rebarboru přendejte do cedníku a šťávu nechte odkapat do mísy. Okapanou rebarboru vysklá-dejte na upečené těsto a navrch dejte posypku získanou smícháním všech potřebných ingrediencí. Nakonec koláč zasypte mandlovými plátky a při 180 °C pečte 20 minut. Podávej­te s odkapanou rebarborovou šťávou a zakysanou smetanou.
Tip - Šťávou odkapanou z rebarbory si můžete kousky koláče polévat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rebarborový koláč z křehkého těsta

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (11)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

375 g křehkého těsta
hladká mouka
750 g rebarbory
140 g třtinového cukru
šťáva z 1 velkého pomeranče
velká hrst mandlových plátků
hustá zakysaná smetana
Na posypku:
¼ lžičky mleté skořice
140 g studeného másla
100 g mletých mandlí
140 g hladké mouky
175 gzlatého třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu zahřejte na 190 °C. Těstem rozváleným na pomoučené pracovní ploše vyložte kulatou formu o průměru asi 23 cm a pár minut zchlaďte v lednici
2. Rebarboru nakrájenou na kostičky dejte do velkého pekáče či na plech s vyšším okrajem, posypte ji cukrem a smíchejte s pomerančovou šťávou. Přiklopené alobalem pečte 30–40 mi­nut. Současně s rebarborou upečte i základ koláče – zakrytý pečicím papírem a zatěžkaný fazolemi pečte 20 minut, odklopené ještě 10 minut.
3. Upečenou rebarboru přendejte do cedníku a šťávu nechte odkapat do mísy. Okapanou rebarboru vysklá-dejte na upečené těsto a navrch dejte posypku získanou smícháním všech potřebných ingrediencí. Nakonec koláč zasypte mandlovými plátky a při 180 °C pečte 20 minut. Podávej­te s odkapanou rebarborovou šťávou a zakysanou smetanou.
Tip - Šťávou odkapanou z rebarbory si můžete kousky koláče polévat.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty