×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ratatouille

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Ratatouille

Co budete potřebovat

2 velké lilky
4 menší cukety
2 červené nebo žluté papriky
4 velká zralá rajčata
5 lžic olivového oleje
1 středně velká cibule, na tenká kolečka
3 stroužky česneku, rozmačkané
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžička třtinového cukru
svazek bazalky
sůl
pepř

Jak na to?

1. Lilky nakrájejte na plátky, ty z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit na prkénku. Mezitím připravte ostatní zeleninu. Od cuket odkrojte oba konce a pak je nakrájejte na kostičky velikost sousta, papriky přepulte, vykrojte osemení, případně odřízněte stonky a nakrájejte na kostičky. Rajčatům odřízněte zbytky po stopce a ve větší míse je zalijte vroucí vodou, nechte máčet 35–40 sekund, vyjměte lžící, ponořte do studené vody a pak je koncem nožíku oloupejte. Rajčata rozčtvrťte, vydlabejte semínka a rovněž pokrájejte na kostičky. Lilky omyjte, osušte a pokrájejte jako předchozí zeleninu.

2. Větší a širší kastrol rozpalte na středním plameni, pak přidejte 2 lžíce olivového oleje a 5 minut na něm doměkka opékejte lilek. Lilek vyndejte, přidejte lžíci oleje a zlehka opečte cuketu – měla by být z obou stran dozlatova. Vyndejte, dejte stranou, přidejte olej a postup zopakujte s paprikami. I ty opékejte 5 minut a pak je vyndejte.

3. Do pánve dejte zbylý olej a opečte na něm cibuli, přidejte česnek, poté i ocet a cukr, zamíchejte a přidejte rajčata a nasekané listy bazalky. Nakonec do hrnce vraťte veškerou zeleninu, osolte, opepřete a vařte dalších 5 minut. Servírujte ozdobené bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ratatouille

Velmi snadné Francouzská Vegetariánské Bazalka , Rajče
Průměrné hodnocení 4 (25)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 velké lilky
4 menší cukety
2 červené nebo žluté papriky
4 velká zralá rajčata
5 lžic olivového oleje
1 středně velká cibule, na tenká kolečka
3 stroužky česneku, rozmačkané
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžička třtinového cukru
svazek bazalky
sůl
pepř

Jak na to?

1. Lilky nakrájejte na plátky, ty z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit na prkénku. Mezitím připravte ostatní zeleninu. Od cuket odkrojte oba konce a pak je nakrájejte na kostičky velikost sousta, papriky přepulte, vykrojte osemení, případně odřízněte stonky a nakrájejte na kostičky. Rajčatům odřízněte zbytky po stopce a ve větší míse je zalijte vroucí vodou, nechte máčet 35–40 sekund, vyjměte lžící, ponořte do studené vody a pak je koncem nožíku oloupejte. Rajčata rozčtvrťte, vydlabejte semínka a rovněž pokrájejte na kostičky. Lilky omyjte, osušte a pokrájejte jako předchozí zeleninu.

2. Větší a širší kastrol rozpalte na středním plameni, pak přidejte 2 lžíce olivového oleje a 5 minut na něm doměkka opékejte lilek. Lilek vyndejte, přidejte lžíci oleje a zlehka opečte cuketu – měla by být z obou stran dozlatova. Vyndejte, dejte stranou, přidejte olej a postup zopakujte s paprikami. I ty opékejte 5 minut a pak je vyndejte.

3. Do pánve dejte zbylý olej a opečte na něm cibuli, přidejte česnek, poté i ocet a cukr, zamíchejte a přidejte rajčata a nasekané listy bazalky. Nakonec do hrnce vraťte veškerou zeleninu, osolte, opepřete a vařte dalších 5 minut. Servírujte ozdobené bazalkou.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019