×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ratatouille

Další recepty a články

Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Snadné ratatouille
Snadné ratatouille
Snadné ratatouille
Snadné ratatouille
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná...
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná cibule

Ratatouille

Co budete potřebovat

2 velké lilky
4 menší cukety
2 červené nebo žluté papriky
4 velká zralá rajčata
5 lžic olivového oleje
1 středně velká cibule, na tenká kolečka
3 stroužky česneku, rozmačkané
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžička třtinového cukru
svazek bazalky
sůl
pepř

Jak na to?

1. Lilky nakrájejte na plátky, ty z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit na prkénku. Mezitím připravte ostatní zeleninu. Od cuket odkrojte oba konce a pak je nakrájejte na kostičky velikost sousta, papriky přepulte, vykrojte osemení, případně odřízněte stonky a nakrájejte na kostičky. Rajčatům odřízněte zbytky po stopce a ve větší míse je zalijte vroucí vodou, nechte máčet 35–40 sekund, vyjměte lžící, ponořte do studené vody a pak je koncem nožíku oloupejte. Rajčata rozčtvrťte, vydlabejte semínka a rovněž pokrájejte na kostičky. Lilky omyjte, osušte a pokrájejte jako předchozí zeleninu.

2. Větší a širší kastrol rozpalte na středním plameni, pak přidejte 2 lžíce olivového oleje a 5 minut na něm doměkka opékejte lilek. Lilek vyndejte, přidejte lžíci oleje a zlehka opečte cuketu – měla by být z obou stran dozlatova. Vyndejte, dejte stranou, přidejte olej a postup zopakujte s paprikami. I ty opékejte 5 minut a pak je vyndejte.

3. Do pánve dejte zbylý olej a opečte na něm cibuli, přidejte česnek, poté i ocet a cukr, zamíchejte a přidejte rajčata a nasekané listy bazalky. Nakonec do hrnce vraťte veškerou zeleninu, osolte, opepřete a vařte dalších 5 minut. Servírujte ozdobené bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ratatouille

Velmi snadné Francouzská Vegetariánské
Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

2 velké lilky
4 menší cukety
2 červené nebo žluté papriky
4 velká zralá rajčata
5 lžic olivového oleje
1 středně velká cibule, na tenká kolečka
3 stroužky česneku, rozmačkané
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžička třtinového cukru
svazek bazalky
sůl
pepř

Jak na to?

1. Lilky nakrájejte na plátky, ty z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit na prkénku. Mezitím připravte ostatní zeleninu. Od cuket odkrojte oba konce a pak je nakrájejte na kostičky velikost sousta, papriky přepulte, vykrojte osemení, případně odřízněte stonky a nakrájejte na kostičky. Rajčatům odřízněte zbytky po stopce a ve větší míse je zalijte vroucí vodou, nechte máčet 35–40 sekund, vyjměte lžící, ponořte do studené vody a pak je koncem nožíku oloupejte. Rajčata rozčtvrťte, vydlabejte semínka a rovněž pokrájejte na kostičky. Lilky omyjte, osušte a pokrájejte jako předchozí zeleninu.

2. Větší a širší kastrol rozpalte na středním plameni, pak přidejte 2 lžíce olivového oleje a 5 minut na něm doměkka opékejte lilek. Lilek vyndejte, přidejte lžíci oleje a zlehka opečte cuketu – měla by být z obou stran dozlatova. Vyndejte, dejte stranou, přidejte olej a postup zopakujte s paprikami. I ty opékejte 5 minut a pak je vyndejte.

3. Do pánve dejte zbylý olej a opečte na něm cibuli, přidejte česnek, poté i ocet a cukr, zamíchejte a přidejte rajčata a nasekané listy bazalky. Nakonec do hrnce vraťte veškerou zeleninu, osolte, opepřete a vařte dalších 5 minut. Servírujte ozdobené bazalkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Snadné ratatouille
Snadné ratatouille
Snadné ratatouille
Snadné ratatouille
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná cibule

Inspirujte se podobnými recepty