×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pomalu pečený bůček

Další recepty a články

Francouzské rillettes
Francouzské...
Francouzské rillettes
Francouzské rillettes
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem

Pomalu pečený bůček

Co budete potřebovat

1,3 kg bůčku s kostí
1 lžička drceného pepře
3 velké cibule, na kolečka
2–3 lžíce medu
2 lžičky mletého kmínu
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
pečené brambory nebo chleba k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Do masa vmasírujte sůl a pepř - to můžete i denpředem. Do pekáče vložte mřížku a maso na ni položte kůží nahoru. Pečte hodinu.
Pak bůček přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou.
Pod mřížku dejte do výpeku kolečka cibule. Promíchejte chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřete maso. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte dalších 30–40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjměte ho z trouby a nechte ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat.
Mezitím položte pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidejte 2 lžíce vody, odvařte přípečky, osolte a opepřete.
Maso rozdělte na porce, každou ozdobte cibulí, přelijte šťávou a podávejte s chlebem nebo s pečenými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený bůček

Hlavní chod Snadné Vepřový bok Magazín 11/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (11)

Co budete potřebovat

1,3 kg bůčku s kostí
1 lžička drceného pepře
3 velké cibule, na kolečka
2–3 lžíce medu
2 lžičky mletého kmínu
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
pečené brambory nebo chleba k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Do masa vmasírujte sůl a pepř - to můžete i denpředem. Do pekáče vložte mřížku a maso na ni položte kůží nahoru. Pečte hodinu.
Pak bůček přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou.
Pod mřížku dejte do výpeku kolečka cibule. Promíchejte chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřete maso. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte dalších 30–40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjměte ho z trouby a nechte ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat.
Mezitím položte pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidejte 2 lžíce vody, odvařte přípečky, osolte a opepřete.
Maso rozdělte na porce, každou ozdobte cibulí, přelijte šťávou a podávejte s chlebem nebo s pečenými bramborami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Francouzské rillettes
Francouzské rillettes
Francouzské rillettes
Francouzské rillettes
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem

Inspirujte se podobnými recepty