Pomalu pečený bůček
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 180 °C. Do masa vmasírujte sůl a pepř - to můžete i denpředem. Do pekáče vložte mřížku a maso na ni položte kůží nahoru. Pečte hodinu.
Pak bůček přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou.
Pod mřížku dejte do výpeku kolečka cibule. Promíchejte chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřete maso. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte dalších 30–40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjměte ho z trouby a nechte ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat.
Mezitím položte pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidejte 2 lžíce vody, odvařte přípečky, osolte a opepřete.
Maso rozdělte na porce, každou ozdobte cibulí, přelijte šťávou a podávejte s chlebem nebo s pečenými bramborami.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pomalu pečený bůček
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 180 °C. Do masa vmasírujte sůl a pepř - to můžete i denpředem. Do pekáče vložte mřížku a maso na ni položte kůží nahoru. Pečte hodinu.
Pak bůček přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou.
Pod mřížku dejte do výpeku kolečka cibule. Promíchejte chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřete maso. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte dalších 30–40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjměte ho z trouby a nechte ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat.
Mezitím položte pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidejte 2 lžíce vody, odvařte přípečky, osolte a opepřete.
Maso rozdělte na porce, každou ozdobte cibulí, přelijte šťávou a podávejte s chlebem nebo s pečenými bramborami.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio