×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečený bůček

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Pomalu pečený bůček

Co budete potřebovat

1,3 kg bůčku s kostí
1 lžička drceného pepře
3 velké cibule, na kolečka
2–3 lžíce medu
2 lžičky mletého kmínu
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
pečené brambory nebo chleba k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Do masa vmasírujte sůl a pepř - to můžete i denpředem. Do pekáče vložte mřížku a maso na ni položte kůží nahoru. Pečte hodinu.
Pak bůček přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou.
Pod mřížku dejte do výpeku kolečka cibule. Promíchejte chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřete maso. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte dalších 30–40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjměte ho z trouby a nechte ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat.
Mezitím položte pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidejte 2 lžíce vody, odvařte přípečky, osolte a opepřete.
Maso rozdělte na porce, každou ozdobte cibulí, přelijte šťávou a podávejte s chlebem nebo s pečenými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený bůček

Hlavní chod Snadné Vepřový bok , Chilli paprička Magazín 11/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (15)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1,3 kg bůčku s kostí
1 lžička drceného pepře
3 velké cibule, na kolečka
2–3 lžíce medu
2 lžičky mletého kmínu
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
pečené brambory nebo chleba k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Do masa vmasírujte sůl a pepř - to můžete i denpředem. Do pekáče vložte mřížku a maso na ni položte kůží nahoru. Pečte hodinu.
Pak bůček přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou.
Pod mřížku dejte do výpeku kolečka cibule. Promíchejte chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřete maso. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte dalších 30–40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjměte ho z trouby a nechte ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat.
Mezitím položte pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidejte 2 lžíce vody, odvařte přípečky, osolte a opepřete.
Maso rozdělte na porce, každou ozdobte cibulí, přelijte šťávou a podávejte s chlebem nebo s pečenými bramborami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.