×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka z červené čočky

Další recepty a články

Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Congrí
Congrí
Congrí
Congrí
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...

Polévka z červené čočky

Co budete potřebovat

2 lžičky kmínu
1/2 lžičky drcených chilli papriček
2 lžíce olivového oleje
600 g mrkve, nastrouhané
140 g červené čočky
1 l horkého zeleninového vývaru
125 ml smetany na vaření
sůl
zakysaná smetana a hladkolistá petrželka k podávání

Jak na to?

1. Rozpalte větší hrnec, vsypte kmín a chilli a nasucho opékejte zhruba minutu, aby se koření rozvonělo. Poté polovinu kmínu s chilli vyndejte a odložte. Do hrnce naopak přidejte olej, mrkev a čočku, malou chvilku opékejte, vlijte vývar a smetanu a přiveďte k varu. Nechte probublávat deset minut, aby čočka nabobtnala a změkla.
2. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka (pokud chcete, nechte trochu čočky v celku). Osolte a podávejte se zakysanou smetanou, posypané odloženým kořením a hladkolistou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z červené čočky

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Luštěniny Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (104)

Co budete potřebovat

2 lžičky kmínu
1/2 lžičky drcených chilli papriček
2 lžíce olivového oleje
600 g mrkve, nastrouhané
140 g červené čočky
1 l horkého zeleninového vývaru
125 ml smetany na vaření
sůl
zakysaná smetana a hladkolistá petrželka k podávání

Jak na to?

1. Rozpalte větší hrnec, vsypte kmín a chilli a nasucho opékejte zhruba minutu, aby se koření rozvonělo. Poté polovinu kmínu s chilli vyndejte a odložte. Do hrnce naopak přidejte olej, mrkev a čočku, malou chvilku opékejte, vlijte vývar a smetanu a přiveďte k varu. Nechte probublávat deset minut, aby čočka nabobtnala a změkla.
2. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka (pokud chcete, nechte trochu čočky v celku). Osolte a podávejte se zakysanou smetanou, posypané odloženým kořením a hladkolistou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Congrí
Congrí
Congrí
Congrí
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...

Inspirujte se podobnými recepty