Polévka z červené čočky
Ingredience
2 | lžičky kmínu |
1/2 | lžičky drcených chilli papriček |
2 | lžíce olivového oleje |
600 g | mrkve, nastrouhané |
140 g | červené čočky |
1 l | horkého zeleninového vývaru |
125 ml | smetany na vaření |
sůl | |
zakysaná smetana a hladkolistá petrželka k podávání |
Postup přípravy
1. Rozpalte větší hrnec, vsypte kmín a chilli a nasucho opékejte zhruba minutu, aby se koření rozvonělo. Poté polovinu kmínu s chilli vyndejte a odložte. Do hrnce naopak přidejte olej, mrkev a čočku, malou chvilku opékejte, vlijte vývar a smetanu a přiveďte k varu. Nechte probublávat deset minut, aby čočka nabobtnala a změkla.
2. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka (pokud chcete, nechte trochu čočky v celku). Osolte a podávejte se zakysanou smetanou, posypané odloženým kořením a hladkolistou petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY