Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Perníkový vejcoun

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Perníkový vejcoun

Co budete potřebovat

400 g perníkového těsta Albert
40 g hladké mouky
2 vejce NP Bio
350 g cukru moučky
3 kapky černé potravinářské barvy gelové

Jak na to?

1. Perníkové těsto vyválejte na pomoučené desce na asi 4 mm silný plát. Vykrojte vejce o rozměrech 18 × 25 cm, můžete si připravit papírovou šablonu. Vykrojené vejce přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 12 minut dozlatova.

2. Mezitím si připravte polevy. Oddělte žloutky od bílků. Do misky vložte žloutky a 150 g cukru. Vidličkou vymíchejte na polevu, která bude hustá, ale zároveň se bude rovnoměrně roztékat. Pokud se vám poleva bude zdát příliš řídká, přidejte ještě cukr.

3. V dalších dvou miskách si připravte bílkovou polevu. Do první misky dejte 1 bílek, přisypte 100 g cukru, přidejte černé potravinářské barvivo a vidličkou smíchejte.

4. Ve druhé misce vidličkou vymíchejte zbylý bílek s cukrem a opět vytvořte polevu, která bude dostatečně hustá. Když do polevy ponoříte lžičku, poleva by měla pomalu odkapávat. Pokud bude poleva příliš řídká, přidejte cukr a opět promíchejte. Pamatujte, že zdobicí poleva musí být hustší než žloutková na výplň těla vejcouna.

5. Připravené polevy v miskách přikryjte, abyste zamezili přístupu vzduchu, a tím i ztvrdnutí polevy.

6. Bílou polevu vlijte do cukrářského pytlíčku a udělejte okraj vejcouna kolem dokola tak, abyste vytvořili hranici pro žloutkovou polevu. Nechte chvilku zaschnout.

7. Po ztuhnutí okrajů vejcouna vyplňte žloutkovou polevou a nechte zaschnout alespoň po dobu jedné hodiny.

8. Nakonec nakreslete černou polevou oči a úsměv. Oči vyplňte bílou polevou a tou ozdobte i okraj vejcouna dle vaší fantazie.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníkový vejcoun

Dezert Snadné Moučníky a koláče Velikonoce Vegetariánské Magazín 3/2021 Počet porcí: 2 vejcouni
Průměrné hodnocení 3 (3)
Překvapte letos na Velikonoce velkým perníkovým vejcounem, který vykouzlí úsměv na tváři malým i velkým koledníkům.

Co budete potřebovat

400 g perníkového těsta Albert
40 g hladké mouky
2 vejce NP Bio
350 g cukru moučky
3 kapky černé potravinářské barvy gelové

Jak na to?

1. Perníkové těsto vyválejte na pomoučené desce na asi 4 mm silný plát. Vykrojte vejce o rozměrech 18 × 25 cm, můžete si připravit papírovou šablonu. Vykrojené vejce přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 12 minut dozlatova.

2. Mezitím si připravte polevy. Oddělte žloutky od bílků. Do misky vložte žloutky a 150 g cukru. Vidličkou vymíchejte na polevu, která bude hustá, ale zároveň se bude rovnoměrně roztékat. Pokud se vám poleva bude zdát příliš řídká, přidejte ještě cukr.

3. V dalších dvou miskách si připravte bílkovou polevu. Do první misky dejte 1 bílek, přisypte 100 g cukru, přidejte černé potravinářské barvivo a vidličkou smíchejte.

4. Ve druhé misce vidličkou vymíchejte zbylý bílek s cukrem a opět vytvořte polevu, která bude dostatečně hustá. Když do polevy ponoříte lžičku, poleva by měla pomalu odkapávat. Pokud bude poleva příliš řídká, přidejte cukr a opět promíchejte. Pamatujte, že zdobicí poleva musí být hustší než žloutková na výplň těla vejcouna.

5. Připravené polevy v miskách přikryjte, abyste zamezili přístupu vzduchu, a tím i ztvrdnutí polevy.

6. Bílou polevu vlijte do cukrářského pytlíčku a udělejte okraj vejcouna kolem dokola tak, abyste vytvořili hranici pro žloutkovou polevu. Nechte chvilku zaschnout.

7. Po ztuhnutí okrajů vejcouna vyplňte žloutkovou polevou a nechte zaschnout alespoň po dobu jedné hodiny.

8. Nakonec nakreslete černou polevou oči a úsměv. Oči vyplňte bílou polevou a tou ozdobte i okraj vejcouna dle vaší fantazie.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty