×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Perníčky

Inspirujte se podobnými recepty

Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný...
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna

Perníčky

Co budete potřebovat

1 lžička skořice
1 lžička mletého anýzu
1 lžička mletého badyánu
1 lžička mletého hřebíčku
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
2 lžíce holandského kakaa
1 prášek do perníku
2 vejce
100 g medu
40 g másla
citronová kůra
poleva
250 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžička škrobu
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Koření smíchejte s moukou, cukrem, kakaem a práškem do perníku. Přidejte vejce, med, změklé máslo a citronovou kůru a trpělivě vypracujte na tužší hutné těsto. Pokud se vám zdá příliš tuhé, přidejte do něj trochu másla nebo medu navíc. Zformujte hotové těsto do bochánku, zabalte do fólie a nechte dvanáct hodin uležet v chladničce.
Odleželé těsto vyválejte na plát silný přibližně půl centimetru a vykrajujte perníčky. Pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě dvě hodiny uležet. Poté pečte osm minut v troubě předehřáté na 150 °C.
Na zdobení perníčků si připravte bílkovou polevu. Cukr prosejte přes sítko, aby v něm nebyly hrudky. Spolu s bílky, škrobem a citronovou šťávou asi 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva zbělá, nabyde a za vařečkou zůstává viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu 10 minut.
Připravenou polevu naplňte do zdobicích pytlíčků, ustřihněte růžek a nanášejte na vychladlé perníčky. Polevu můžete také obarvit potravinářskými i přírodními barvivy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníčky

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 3 plechy
Průměrné hodnocení 4 (6)
Voňavé díky pořádné dávce koření a slazené medem. Takové jsou ty nejlepší vánoční perníčky podle našeho receptu.

Co budete potřebovat

1 lžička skořice
1 lžička mletého anýzu
1 lžička mletého badyánu
1 lžička mletého hřebíčku
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
2 lžíce holandského kakaa
1 prášek do perníku
2 vejce
100 g medu
40 g másla
citronová kůra
poleva
250 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžička škrobu
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Koření smíchejte s moukou, cukrem, kakaem a práškem do perníku. Přidejte vejce, med, změklé máslo a citronovou kůru a trpělivě vypracujte na tužší hutné těsto. Pokud se vám zdá příliš tuhé, přidejte do něj trochu másla nebo medu navíc. Zformujte hotové těsto do bochánku, zabalte do fólie a nechte dvanáct hodin uležet v chladničce.
Odleželé těsto vyválejte na plát silný přibližně půl centimetru a vykrajujte perníčky. Pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě dvě hodiny uležet. Poté pečte osm minut v troubě předehřáté na 150 °C.
Na zdobení perníčků si připravte bílkovou polevu. Cukr prosejte přes sítko, aby v něm nebyly hrudky. Spolu s bílky, škrobem a citronovou šťávou asi 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva zbělá, nabyde a za vařečkou zůstává viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu 10 minut.
Připravenou polevu naplňte do zdobicích pytlíčků, ustřihněte růžek a nanášejte na vychladlé perníčky. Polevu můžete také obarvit potravinářskými i přírodními barvivy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný...
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna

Inspirujte se podobnými recepty