Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Perníčky

Inspirujte se podobnými recepty

Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Štědrovečerní kapr
Štědrovečerní kapr
Štědrovečerní kapr
Štědrovečerní kapr
Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří...
Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří řízečky...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna

Perníčky

Co budete potřebovat

1 lžička skořice
1 lžička mletého anýzu
1 lžička mletého badyánu
1 lžička mletého hřebíčku
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
2 lžíce holandského kakaa
1 prášek do perníku
2 vejce
100 g medu
40 g másla
citronová kůra
poleva
250 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžička škrobu
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Koření smíchejte s moukou, cukrem, kakaem a práškem do perníku. Přidejte vejce, med, změklé máslo a citronovou kůru a trpělivě vypracujte na tužší hutné těsto. Pokud se vám zdá příliš tuhé, přidejte do něj trochu másla nebo medu navíc. Zformujte hotové těsto do bochánku, zabalte do fólie a nechte dvanáct hodin uležet v chladničce.
Odleželé těsto vyválejte na plát silný přibližně půl centimetru a vykrajujte perníčky. Pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě dvě hodiny uležet. Poté pečte osm minut v troubě předehřáté na 150 °C.
Na zdobení perníčků si připravte bílkovou polevu. Cukr prosejte přes sítko, aby v něm nebyly hrudky. Spolu s bílky, škrobem a citronovou šťávou asi 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva zbělá, nabyde a za vařečkou zůstává viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu 10 minut.
Připravenou polevu naplňte do zdobicích pytlíčků, ustřihněte růžek a nanášejte na vychladlé perníčky. Polevu můžete také obarvit potravinářskými i přírodními barvivy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníčky

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 3 plechy
Průměrné hodnocení 3 (27)
Voňavé díky pořádné dávce koření a slazené medem. Takové jsou ty nejlepší vánoční perníčky podle našeho receptu.

Co budete potřebovat

1 lžička skořice
1 lžička mletého anýzu
1 lžička mletého badyánu
1 lžička mletého hřebíčku
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
2 lžíce holandského kakaa
1 prášek do perníku
2 vejce
100 g medu
40 g másla
citronová kůra
poleva
250 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžička škrobu
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Koření smíchejte s moukou, cukrem, kakaem a práškem do perníku. Přidejte vejce, med, změklé máslo a citronovou kůru a trpělivě vypracujte na tužší hutné těsto. Pokud se vám zdá příliš tuhé, přidejte do něj trochu másla nebo medu navíc. Zformujte hotové těsto do bochánku, zabalte do fólie a nechte dvanáct hodin uležet v chladničce.
Odleželé těsto vyválejte na plát silný přibližně půl centimetru a vykrajujte perníčky. Pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě dvě hodiny uležet. Poté pečte osm minut v troubě předehřáté na 150 °C.
Na zdobení perníčků si připravte bílkovou polevu. Cukr prosejte přes sítko, aby v něm nebyly hrudky. Spolu s bílky, škrobem a citronovou šťávou asi 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva zbělá, nabyde a za vařečkou zůstává viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu 10 minut.
Připravenou polevu naplňte do zdobicích pytlíčků, ustřihněte růžek a nanášejte na vychladlé perníčky. Polevu můžete také obarvit potravinářskými i přírodními barvivy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Štědrovečerní kapr
Štědrovečerní kapr
Štědrovečerní kapr
Štědrovečerní kapr
Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří...
Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří řízečky...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna

Inspirujte se podobnými recepty