×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Perníčky s polevou

Inspirujte se podobnými recepty

Tmavé linecké se slaným...
Tmavé linecké se...
Tmavé linecké se slaným...
Tmavé linecké se slaným...
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro...
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro děti

Perníčky s polevou

Co budete potřebovat

40 g másla, nakrájeného na kousky
175 g medu
200–250 g hladké mouky
½ lžičky sody
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžíce pomerančové kůry, jemně nastrouhané
1 lžíce mléka
NA POLEVU
400 g moučkového cukru
1 lžička medu
60 ml vařící vody
stříbrné kuličky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo a med přiveďte v rendlíku k varu, snižte plamen a nechte 2 minuty zvolna probublávat. Sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout. Mouku, sodu, zázvor, skořici, pomerančovou kůru, mléko a máslovou směs dobře promíchejte a dejte na 20–30 minut chladit do lednice. Těsto rozválejte a vykrajujte tvary, přendejte je na pečicím papírem vyložený plech a nechte je tam chvíli stát. Pečte 10–12 minut. Vychladlé zdobte polevou. Tu připravíte tak, že vyšleháte cukr, med a vodu dohladka. Nakonec ozdobené perníčky poprašte mletým zázvorem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníčky s polevou

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Devatero cukroví Magazín 12/2016 Počet porcí: na 60 kusů
Průměrné hodnocení 4 (2)
Bez tradičních perníčků nejsou žádné Vánoce. Začněte s pečením již teď, ať mají čas se krásně uležet. A víte, že v některých rodinách si perníčky dávají na stromek jako ozdoby?

Co budete potřebovat

40 g másla, nakrájeného na kousky
175 g medu
200–250 g hladké mouky
½ lžičky sody
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžíce pomerančové kůry, jemně nastrouhané
1 lžíce mléka
NA POLEVU
400 g moučkového cukru
1 lžička medu
60 ml vařící vody
stříbrné kuličky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo a med přiveďte v rendlíku k varu, snižte plamen a nechte 2 minuty zvolna probublávat. Sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout. Mouku, sodu, zázvor, skořici, pomerančovou kůru, mléko a máslovou směs dobře promíchejte a dejte na 20–30 minut chladit do lednice. Těsto rozválejte a vykrajujte tvary, přendejte je na pečicím papírem vyložený plech a nechte je tam chvíli stát. Pečte 10–12 minut. Vychladlé zdobte polevou. Tu připravíte tak, že vyšleháte cukr, med a vodu dohladka. Nakonec ozdobené perníčky poprašte mletým zázvorem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Tmavé linecké se slaným...
Tmavé linecké se...
Tmavé linecké se slaným...
Tmavé linecké se slaným...
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro...
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro děti

Inspirujte se podobnými recepty