Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Perníčky s polevou

Inspirujte se podobnými recepty

Sushi rýže základní postup
Sushi rýže základní...
Sushi rýže základní postup
Sushi rýže základní postup
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony
Řízek à la kapřík pro děti
Řízek à la kapřík...
Řízek à la kapřík pro děti
Řízek à la kapřík pro děti
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Perníčky s polevou

Co budete potřebovat

40 g másla, nakrájeného na kousky
175 g medu
200–250 g hladké mouky
½ lžičky sody
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžíce pomerančové kůry, jemně nastrouhané
1 lžíce mléka
NA POLEVU
400 g moučkového cukru
1 lžička medu
60 ml vařící vody
stříbrné kuličky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo a med přiveďte v rendlíku k varu, snižte plamen a nechte 2 minuty zvolna probublávat. Sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout. Mouku, sodu, zázvor, skořici, pomerančovou kůru, mléko a máslovou směs dobře promíchejte a dejte na 20–30 minut chladit do lednice. Těsto rozválejte a vykrajujte tvary, přendejte je na pečicím papírem vyložený plech a nechte je tam chvíli stát. Pečte 10–12 minut. Vychladlé zdobte polevou. Tu připravíte tak, že vyšleháte cukr, med a vodu dohladka. Nakonec ozdobené perníčky poprašte mletým zázvorem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníčky s polevou

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Devatero cukroví Magazín 12/2016 Počet porcí: na 60 kusů
Průměrné hodnocení 4 (5)
Bez tradičních perníčků nejsou žádné Vánoce. Začněte s pečením již teď, ať mají čas se krásně uležet. A víte, že v některých rodinách si perníčky dávají na stromek jako ozdoby?

Co budete potřebovat

40 g másla, nakrájeného na kousky
175 g medu
200–250 g hladké mouky
½ lžičky sody
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžíce pomerančové kůry, jemně nastrouhané
1 lžíce mléka
NA POLEVU
400 g moučkového cukru
1 lžička medu
60 ml vařící vody
stříbrné kuličky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo a med přiveďte v rendlíku k varu, snižte plamen a nechte 2 minuty zvolna probublávat. Sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout. Mouku, sodu, zázvor, skořici, pomerančovou kůru, mléko a máslovou směs dobře promíchejte a dejte na 20–30 minut chladit do lednice. Těsto rozválejte a vykrajujte tvary, přendejte je na pečicím papírem vyložený plech a nechte je tam chvíli stát. Pečte 10–12 minut. Vychladlé zdobte polevou. Tu připravíte tak, že vyšleháte cukr, med a vodu dohladka. Nakonec ozdobené perníčky poprašte mletým zázvorem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Sushi rýže základní postup
Sushi rýže základní...
Sushi rýže základní postup
Sushi rýže základní postup
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony
Řízek à la kapřík pro děti
Řízek à la kapřík...
Řízek à la kapřík pro děti
Řízek à la kapřík pro děti
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty