×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Perníčky

Další recepty a články

Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým...
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Generálky
Generálky
Generálky
Generálky

Perníčky

Co budete potřebovat

40 g másla, nakrájeného na kousky
175 g medu
200–250 g hladké mouky
½ lžičky sody
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžíce pomerančové kůry, jemně nastrouhané
1 lžíce mléka
NA POLEVU
400 g moučkového cukru
1 lžička medu
60 ml vařící vody
stříbrné kuličky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo a med přiveďte v rendlíku k varu, snižte plamen a nechte 2 minuty zvolna probublávat. Sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout. Mouku, sodu, zázvor, skořici, pomerančovou kůru, mléko a máslovou směs dobře promíchejte a dejte na 20–30 minut chladit do lednice. Těsto rozválejte a vykrajujte tvary, přendejte je na pečicím papírem vyložený plech a nechte je tam chvíli stát. Pečte 10–12 minut. Vychladlé zdobte polevou. Tu připravíte tak, že vyšleháte cukr, med a vodu dohladka. Nakonec ozdobené perníčky poprašte mletým zázvorem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníčky

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Devatero cukroví Magazín 12/2016 Počet porcí: na 60 kusů
Průměrné hodnocení 5 (1)
Bez tradičních perníčků nejsou žádné Vánoce. Začněte s pečením již teď, ať mají čas se krásně uležet. A víte, že v některých rodinách si perníčky dávají na stromek jako ozdoby?

Co budete potřebovat

40 g másla, nakrájeného na kousky
175 g medu
200–250 g hladké mouky
½ lžičky sody
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžíce pomerančové kůry, jemně nastrouhané
1 lžíce mléka
NA POLEVU
400 g moučkového cukru
1 lžička medu
60 ml vařící vody
stříbrné kuličky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo a med přiveďte v rendlíku k varu, snižte plamen a nechte 2 minuty zvolna probublávat. Sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout. Mouku, sodu, zázvor, skořici, pomerančovou kůru, mléko a máslovou směs dobře promíchejte a dejte na 20–30 minut chladit do lednice. Těsto rozválejte a vykrajujte tvary, přendejte je na pečicím papírem vyložený plech a nechte je tam chvíli stát. Pečte 10–12 minut. Vychladlé zdobte polevou. Tu připravíte tak, že vyšleháte cukr, med a vodu dohladka. Nakonec ozdobené perníčky poprašte mletým zázvorem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Generálky
Generálky
Generálky
Generálky

Inspirujte se podobnými recepty