Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Perníčky s polevou

Inspirujte se podobnými recepty

Tradiční masarykovo cukroví
Tradiční masarykovo...
Tradiční masarykovo cukroví
Tradiční masarykovo cukroví
Kachní prsa s brusinkovou...
Kachní prsa...
Kachní prsa s brusinkovou...
Kachní prsa s brusinkovou...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v těstíčku
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...

Perníčky s polevou

Co budete potřebovat

40 g másla, nakrájeného na kousky
175 g medu
200–250 g hladké mouky
½ lžičky sody
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžíce pomerančové kůry, jemně nastrouhané
1 lžíce mléka
NA POLEVU
400 g moučkového cukru
1 lžička medu
60 ml vařící vody
stříbrné kuličky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo a med přiveďte v rendlíku k varu, snižte plamen a nechte 2 minuty zvolna probublávat. Sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout. Mouku, sodu, zázvor, skořici, pomerančovou kůru, mléko a máslovou směs dobře promíchejte a dejte na 20–30 minut chladit do lednice. Těsto rozválejte a vykrajujte tvary, přendejte je na pečicím papírem vyložený plech a nechte je tam chvíli stát. Pečte 10–12 minut. Vychladlé zdobte polevou. Tu připravíte tak, že vyšleháte cukr, med a vodu dohladka. Nakonec ozdobené perníčky poprašte mletým zázvorem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníčky s polevou

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Devatero cukroví Magazín 12/2016 Počet porcí: na 60 kusů
Průměrné hodnocení 4 (5)
Bez tradičních perníčků nejsou žádné Vánoce. Začněte s pečením již teď, ať mají čas se krásně uležet. A víte, že v některých rodinách si perníčky dávají na stromek jako ozdoby?

Co budete potřebovat

40 g másla, nakrájeného na kousky
175 g medu
200–250 g hladké mouky
½ lžičky sody
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžíce pomerančové kůry, jemně nastrouhané
1 lžíce mléka
NA POLEVU
400 g moučkového cukru
1 lžička medu
60 ml vařící vody
stříbrné kuličky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo a med přiveďte v rendlíku k varu, snižte plamen a nechte 2 minuty zvolna probublávat. Sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout. Mouku, sodu, zázvor, skořici, pomerančovou kůru, mléko a máslovou směs dobře promíchejte a dejte na 20–30 minut chladit do lednice. Těsto rozválejte a vykrajujte tvary, přendejte je na pečicím papírem vyložený plech a nechte je tam chvíli stát. Pečte 10–12 minut. Vychladlé zdobte polevou. Tu připravíte tak, že vyšleháte cukr, med a vodu dohladka. Nakonec ozdobené perníčky poprašte mletým zázvorem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Tradiční masarykovo cukroví
Tradiční masarykovo...
Tradiční masarykovo cukroví
Tradiční masarykovo cukroví
Kachní prsa s brusinkovou...
Kachní prsa...
Kachní prsa s brusinkovou...
Kachní prsa s brusinkovou...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v těstíčku
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...

Inspirujte se podobnými recepty