×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Snadný pečený bůček

Další recepty a články

Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s...
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...

Snadný pečený bůček

Co budete potřebovat

2 kusy vepřového bůčku bez kosti
(každý přibližně 600g)
5 lžic cukru
5 lžic soli
4 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce kmínu

Jak na to?

Z masa odříznu kůži tak, aby vrstva tuku zůstala na bůčku. Cukr smíchám se solí a směs pečlivě ze všech stran vmasíruju do masa. Maso položím do pekáče, zakryju ho alobalem a nechám aspoň 6 hodin nebo i celou noc marinovat.
Troubu předehřeju na 220 °C, z pekáče sliju slanosladkou vodu a dám ho do trouby.
Peču 1 hodinu. Pokud by se cukr příliš připaloval a kouřil, trochu snížím teplotu.
Pak maso vyndám z trouby, potřu ho česnekem a posypu kmínem, vrátím do trouby, snížím teplotu na 120 °C a peču ještě 1 hodinu a 15 minut.
Potom maso vyndám, nechám ho trochu vychladnout a nakrájím na úhledné tenké plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Snadný pečený bůček

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

2 kusy vepřového bůčku bez kosti
(každý přibližně 600g)
5 lžic cukru
5 lžic soli
4 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce kmínu

Jak na to?

Z masa odříznu kůži tak, aby vrstva tuku zůstala na bůčku. Cukr smíchám se solí a směs pečlivě ze všech stran vmasíruju do masa. Maso položím do pekáče, zakryju ho alobalem a nechám aspoň 6 hodin nebo i celou noc marinovat.
Troubu předehřeju na 220 °C, z pekáče sliju slanosladkou vodu a dám ho do trouby.
Peču 1 hodinu. Pokud by se cukr příliš připaloval a kouřil, trochu snížím teplotu.
Pak maso vyndám z trouby, potřu ho česnekem a posypu kmínem, vrátím do trouby, snížím teplotu na 120 °C a peču ještě 1 hodinu a 15 minut.
Potom maso vyndám, nechám ho trochu vychladnout a nakrájím na úhledné tenké plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...

Inspirujte se podobnými recepty