×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Snadný pečený bůček

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Snadný pečený bůček

Co budete potřebovat

2 kusy vepřového bůčku bez kosti
(každý přibližně 600g)
5 lžic cukru
5 lžic soli
4 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce kmínu

Jak na to?

Z masa odříznu kůži tak, aby vrstva tuku zůstala na bůčku. Cukr smíchám se solí a směs pečlivě ze všech stran vmasíruju do masa. Maso položím do pekáče, zakryju ho alobalem a nechám aspoň 6 hodin nebo i celou noc marinovat.
Troubu předehřeju na 220 °C, z pekáče sliju slanosladkou vodu a dám ho do trouby.
Peču 1 hodinu. Pokud by se cukr příliš připaloval a kouřil, trochu snížím teplotu.
Pak maso vyndám z trouby, potřu ho česnekem a posypu kmínem, vrátím do trouby, snížím teplotu na 120 °C a peču ještě 1 hodinu a 15 minut.
Potom maso vyndám, nechám ho trochu vychladnout a nakrájím na úhledné tenké plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Snadný pečený bůček

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 kusy vepřového bůčku bez kosti
(každý přibližně 600g)
5 lžic cukru
5 lžic soli
4 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce kmínu

Jak na to?

Z masa odříznu kůži tak, aby vrstva tuku zůstala na bůčku. Cukr smíchám se solí a směs pečlivě ze všech stran vmasíruju do masa. Maso položím do pekáče, zakryju ho alobalem a nechám aspoň 6 hodin nebo i celou noc marinovat.
Troubu předehřeju na 220 °C, z pekáče sliju slanosladkou vodu a dám ho do trouby.
Peču 1 hodinu. Pokud by se cukr příliš připaloval a kouřil, trochu snížím teplotu.
Pak maso vyndám z trouby, potřu ho česnekem a posypu kmínem, vrátím do trouby, snížím teplotu na 120 °C a peču ještě 1 hodinu a 15 minut.
Potom maso vyndám, nechám ho trochu vychladnout a nakrájím na úhledné tenké plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty