×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Snadný pečený bůček

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Snadný pečený bůček

Co budete potřebovat

2 kusy vepřového bůčku bez kosti
(každý přibližně 600g)
5 lžic cukru
5 lžic soli
4 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce kmínu

Jak na to?

Z masa odříznu kůži tak, aby vrstva tuku zůstala na bůčku. Cukr smíchám se solí a směs pečlivě ze všech stran vmasíruju do masa. Maso položím do pekáče, zakryju ho alobalem a nechám aspoň 6 hodin nebo i celou noc marinovat.
Troubu předehřeju na 220 °C, z pekáče sliju slanosladkou vodu a dám ho do trouby.
Peču 1 hodinu. Pokud by se cukr příliš připaloval a kouřil, trochu snížím teplotu.
Pak maso vyndám z trouby, potřu ho česnekem a posypu kmínem, vrátím do trouby, snížím teplotu na 120 °C a peču ještě 1 hodinu a 15 minut.
Potom maso vyndám, nechám ho trochu vychladnout a nakrájím na úhledné tenké plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Snadný pečený bůček

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

2 kusy vepřového bůčku bez kosti
(každý přibližně 600g)
5 lžic cukru
5 lžic soli
4 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce kmínu

Jak na to?

Z masa odříznu kůži tak, aby vrstva tuku zůstala na bůčku. Cukr smíchám se solí a směs pečlivě ze všech stran vmasíruju do masa. Maso položím do pekáče, zakryju ho alobalem a nechám aspoň 6 hodin nebo i celou noc marinovat.
Troubu předehřeju na 220 °C, z pekáče sliju slanosladkou vodu a dám ho do trouby.
Peču 1 hodinu. Pokud by se cukr příliš připaloval a kouřil, trochu snížím teplotu.
Pak maso vyndám z trouby, potřu ho česnekem a posypu kmínem, vrátím do trouby, snížím teplotu na 120 °C a peču ještě 1 hodinu a 15 minut.
Potom maso vyndám, nechám ho trochu vychladnout a nakrájím na úhledné tenké plátky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty