×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový salát
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s...
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s nádivkou
Domácí medová granola s...
Domácí medová...
Domácí medová granola s...
Domácí medová granola s...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu v troubě

Pečená zelenina

Co budete potřebovat

500 g mrkve, oloupané, nakrájené podélně
500 g červené řepy, oloupané, nakrájené na osminky
500 g pastináku, nakrájeného na kusy
8 snítek tymiánu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce medu
1 lžička hrubozrnné hořčice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Mrkev, červenou řepu, pastinák a tymián rozložte na plech a pokapejte 1 lžící oleje a 1 lžící octa. Poprašte cukrem, osolte, opepřete a protřeste, aby byla ochucená veškerá zelenina. Pečte 35–40 minut, až zelenina zezlátne a změkne.
Smíchejte med, zbývající ocet i olej a hořčici. Zálivkou pokapejte zeleninu a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená zelenina

Příloha Velmi snadné Vánoce Pečení Tymián Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

500 g mrkve, oloupané, nakrájené podélně
500 g červené řepy, oloupané, nakrájené na osminky
500 g pastináku, nakrájeného na kusy
8 snítek tymiánu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce medu
1 lžička hrubozrnné hořčice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Mrkev, červenou řepu, pastinák a tymián rozložte na plech a pokapejte 1 lžící oleje a 1 lžící octa. Poprašte cukrem, osolte, opepřete a protřeste, aby byla ochucená veškerá zelenina. Pečte 35–40 minut, až zelenina zezlátne a změkne.
Smíchejte med, zbývající ocet i olej a hořčici. Zálivkou pokapejte zeleninu a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový salát
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s...
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s nádivkou
Domácí medová granola s...
Domácí medová...
Domácí medová granola s...
Domácí medová granola s...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu v troubě

Inspirujte se podobnými recepty