×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Vinná klobása a lehký...
Vinná klobása a...
Vinná klobása a lehký...
Vinná klobása a lehký...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách...
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách se salátem...

Pečená zelenina

Co budete potřebovat

500 g mrkve, oloupané, nakrájené podélně
500 g červené řepy, oloupané, nakrájené na osminky
500 g pastináku, nakrájeného na kusy
8 snítek tymiánu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce medu
1 lžička hrubozrnné hořčice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Mrkev, červenou řepu, pastinák a tymián rozložte na plech a pokapejte 1 lžící oleje a 1 lžící octa. Poprašte cukrem, osolte, opepřete a protřeste, aby byla ochucená veškerá zelenina. Pečte 35–40 minut, až zelenina zezlátne a změkne.
Smíchejte med, zbývající ocet i olej a hořčici. Zálivkou pokapejte zeleninu a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená zelenina

Příloha Velmi snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

500 g mrkve, oloupané, nakrájené podélně
500 g červené řepy, oloupané, nakrájené na osminky
500 g pastináku, nakrájeného na kusy
8 snítek tymiánu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce medu
1 lžička hrubozrnné hořčice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Mrkev, červenou řepu, pastinák a tymián rozložte na plech a pokapejte 1 lžící oleje a 1 lžící octa. Poprašte cukrem, osolte, opepřete a protřeste, aby byla ochucená veškerá zelenina. Pečte 35–40 minut, až zelenina zezlátne a změkne.
Smíchejte med, zbývající ocet i olej a hořčici. Zálivkou pokapejte zeleninu a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Vinná klobása a lehký...
Vinná klobása a...
Vinná klobása a lehký...
Vinná klobása a lehký...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách...
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách se salátem...

Inspirujte se podobnými recepty