×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená zelenina

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování

Pečená zelenina

Co budete potřebovat

500 g mrkve, oloupané, nakrájené podélně
500 g červené řepy, oloupané, nakrájené na osminky
500 g pastináku, nakrájeného na kusy
8 snítek tymiánu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce medu
1 lžička hrubozrnné hořčice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Mrkev, červenou řepu, pastinák a tymián rozložte na plech a pokapejte 1 lžící oleje a 1 lžící octa. Poprašte cukrem, osolte, opepřete a protřeste, aby byla ochucená veškerá zelenina. Pečte 35–40 minut, až zelenina zezlátne a změkne.
Smíchejte med, zbývající ocet i olej a hořčici. Zálivkou pokapejte zeleninu a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená zelenina

Příloha Velmi snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

500 g mrkve, oloupané, nakrájené podélně
500 g červené řepy, oloupané, nakrájené na osminky
500 g pastináku, nakrájeného na kusy
8 snítek tymiánu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce medu
1 lžička hrubozrnné hořčice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Mrkev, červenou řepu, pastinák a tymián rozložte na plech a pokapejte 1 lžící oleje a 1 lžící octa. Poprašte cukrem, osolte, opepřete a protřeste, aby byla ochucená veškerá zelenina. Pečte 35–40 minut, až zelenina zezlátne a změkne.
Smíchejte med, zbývající ocet i olej a hořčici. Zálivkou pokapejte zeleninu a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty