×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Paštika z kuřecích jater s rybízem

Další recepty a články

V medu pečená petržel s...
V medu pečená...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Tousty s modrým sýrem a...
Tousty s modrým...
Tousty s modrým sýrem a...
Tousty s modrým sýrem a...

Paštika z kuřecích jater s rybízem

Co budete potřebovat

1,5 lžičky práškové želatiny
80 g rybízového džemu
40 g másla
2 stroužky česneku
2 cibulky
2 hrsti šalvějových lístků
8 bobkových listů
600 g kuřecích jater
125 ml portského
350 g studeného másla
sůl
pepř
opečené kousky chleba

Jak na to?

1. Práškovou želatinu nasypte v mističce na 1 lžíci teplé vody a nechte ji 5 minut bobtnat. Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm a dejte na 1–2 hodiny chladit.
2. Máslo, česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy dejte do pánve a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte. Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu se studeným máslem, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ. Chlaďte 2 hodiny. Poté vyklopte a podávejte s kousky chleba.
Tip - Domácí paštika je skvělá jako předkrm, ideální k večerní skleničce vína.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paštika z kuřecích jater s rybízem

Předkrm Snadné Francouzská Magazín 7/2013
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

1,5 lžičky práškové želatiny
80 g rybízového džemu
40 g másla
2 stroužky česneku
2 cibulky
2 hrsti šalvějových lístků
8 bobkových listů
600 g kuřecích jater
125 ml portského
350 g studeného másla
sůl
pepř
opečené kousky chleba

Jak na to?

1. Práškovou želatinu nasypte v mističce na 1 lžíci teplé vody a nechte ji 5 minut bobtnat. Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm a dejte na 1–2 hodiny chladit.
2. Máslo, česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy dejte do pánve a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte. Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu se studeným máslem, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ. Chlaďte 2 hodiny. Poté vyklopte a podávejte s kousky chleba.
Tip - Domácí paštika je skvělá jako předkrm, ideální k večerní skleničce vína.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Tousty s modrým sýrem a...
Tousty s modrým sýrem a...
Tousty s modrým sýrem a...
Tousty s modrým sýrem a...

Inspirujte se podobnými recepty