Paštika z kuřecích jater s rybízem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Práškovou želatinu nasypte v mističce na 1 lžíci teplé vody a nechte ji 5 minut bobtnat. Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm a dejte na 1–2 hodiny chladit.
2. Máslo, česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy dejte do pánve a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte. Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu se studeným máslem, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ. Chlaďte 2 hodiny. Poté vyklopte a podávejte s kousky chleba.
Tip - Domácí paštika je skvělá jako předkrm, ideální k večerní skleničce vína.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Paštika z kuřecích jater s rybízem
Inspirujte se zdravými recepty
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Práškovou želatinu nasypte v mističce na 1 lžíci teplé vody a nechte ji 5 minut bobtnat. Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm a dejte na 1–2 hodiny chladit.
2. Máslo, česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy dejte do pánve a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte. Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu se studeným máslem, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ. Chlaďte 2 hodiny. Poté vyklopte a podávejte s kousky chleba.
Tip - Domácí paštika je skvělá jako předkrm, ideální k večerní skleničce vína.
Mohlo by Vám také chutnat
- Doba přípravy
- 15 minut
- 30 minut
- 45 minut
- 60 minut
- nad 60 minut
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Příležitost
- Narozeniny
- Párty
- Piknik
- Silvestr
- Valentýn
- Vánoce
- Velikonoce
- Něco lehkého
- Grilování
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské