Musaka v pekáči
Ingredience
1 | cibule |
2 | stonky řapíkatého celeru |
3 | stroužky česneku |
olivový olej | |
500 g | mletého hovězího masa |
2 | lžíce rajského protlaku |
250 ml | červeného vína |
sůl a pepř | |
1 | lžička skořice |
2 | lilky |
2 | lžíce másla |
2–3 | lžíce hladké mouky |
300 ml | mléka |
400 g | brambor |
Postup přípravy
Cibuli a řapíky celeru pokrájejte nadrobno, česnek na plátky a orestujte na troše oleje. Promíchejte s masem a opečte ze všech stran. Přidejte protlak, podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Stáhněte oheň, podlijte šálkem vody, promíchejte, ochuťte solí, pepřem a skořicí a nechte pomalu probublávat.
Lilky nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit. Ubrouskem odsajte tekutinu a lilky opečte z obou stran na olivovém oleji.
V rendlíku připravte bešamel: rozpusťte máslo, vmíchejte mouku, nařeďte mlékem, dobře rozmíchejte a nechte krátce povařit.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Část naskládejte na dno pekáče vymazaného olejem, zalijte trochou bešamelu, přidejte vrstvu masové směsi a lilků. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Poslední vrstvu by mělo tvořit maso a bešamel. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY