×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Musaka
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Řecká , Maso ,

Musaka

Co budu potřebovat

1 cibule
2 stonky řapíkatého celeru
3 stroužky česneku
olivový olej
500 g mletého hovězího masa
2 lžíce rajského protlaku
250 ml červeného vína
sůl a pepř
1 lžička skořice
2 lilky
2 lžíce másla
2–3 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
400 g brambor

Jak na to?

Cibuli a řapíky celeru pokrájejte nadrobno, česnek na plátky a orestujte na troše oleje. Promíchejte s masem a opečte ze všech stran. Přidejte protlak, podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Stáhněte oheň, podlijte šálkem vody, promíchejte, ochuťte solí, pepřem a skořicí a nechte pomalu probublávat.
Lilky nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit. Ubrouskem odsajte tekutinu a lilky opečte z obou stran na olivovém oleji.
V rendlíku připravte bešamel: rozpusťte máslo, vmíchejte mouku, nařeďte mlékem, dobře rozmíchejte a nechte krátce povařit.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Část naskládejte na dno pekáče vymazaného olejem, zalijte trochou bešamelu, přidejte vrstvu masové směsi a lilků. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Poslední vrstvu by mělo tvořit maso a bešamel. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Gemista

    Vegetariánské 60 minut
  • Grilované nektarinky s řeckým jogurtem

    Sladká jídla 15 minut
  • Choriatiki

    Saláty 15 minut