×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Musaka

Další recepty a články

Gemista
Gemista
Gemista
Gemista
Grilované nektarinky s řeckým...
Grilované nektarinky...
Grilované nektarinky s řeckým...
Grilované nektarinky s řeckým...
Choriatiki
Choriatiki
Choriatiki
Choriatiki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki

Musaka

Co budete potřebovat

1 cibule
2 stonky řapíkatého celeru
3 stroužky česneku
olivový olej
500 g mletého hovězího masa
2 lžíce rajského protlaku
250 ml červeného vína
sůl a pepř
1 lžička skořice
2 lilky
2 lžíce másla
2–3 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
400 g brambor

Jak na to?

Cibuli a řapíky celeru pokrájejte nadrobno, česnek na plátky a orestujte na troše oleje. Promíchejte s masem a opečte ze všech stran. Přidejte protlak, podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Stáhněte oheň, podlijte šálkem vody, promíchejte, ochuťte solí, pepřem a skořicí a nechte pomalu probublávat.
Lilky nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit. Ubrouskem odsajte tekutinu a lilky opečte z obou stran na olivovém oleji.
V rendlíku připravte bešamel: rozpusťte máslo, vmíchejte mouku, nařeďte mlékem, dobře rozmíchejte a nechte krátce povařit.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Část naskládejte na dno pekáče vymazaného olejem, zalijte trochou bešamelu, přidejte vrstvu masové směsi a lilků. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Poslední vrstvu by mělo tvořit maso a bešamel. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Musaka

Hlavní chod Velmi snadné Řecká Maso Jako v taverně Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

1 cibule
2 stonky řapíkatého celeru
3 stroužky česneku
olivový olej
500 g mletého hovězího masa
2 lžíce rajského protlaku
250 ml červeného vína
sůl a pepř
1 lžička skořice
2 lilky
2 lžíce másla
2–3 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
400 g brambor

Jak na to?

Cibuli a řapíky celeru pokrájejte nadrobno, česnek na plátky a orestujte na troše oleje. Promíchejte s masem a opečte ze všech stran. Přidejte protlak, podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Stáhněte oheň, podlijte šálkem vody, promíchejte, ochuťte solí, pepřem a skořicí a nechte pomalu probublávat.
Lilky nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit. Ubrouskem odsajte tekutinu a lilky opečte z obou stran na olivovém oleji.
V rendlíku připravte bešamel: rozpusťte máslo, vmíchejte mouku, nařeďte mlékem, dobře rozmíchejte a nechte krátce povařit.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Část naskládejte na dno pekáče vymazaného olejem, zalijte trochou bešamelu, přidejte vrstvu masové směsi a lilků. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Poslední vrstvu by mělo tvořit maso a bešamel. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Gemista
Gemista
Gemista
Gemista
Grilované nektarinky s řeckým...
Grilované nektarinky s řeckým...
Grilované nektarinky s řeckým...
Grilované nektarinky s řeckým...
Choriatiki
Choriatiki
Choriatiki
Choriatiki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki

Inspirujte se podobnými recepty