×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Musaka

Další recepty a články

Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem

Musaka

Co budete potřebovat

olivový olej na opékání
1 velká cibule, nakrájená nejemno
4 stroužky česneku, drcené
600 g mletého hovězího masa
1 plechovka krájených rajčat
300 ml suchého bílého vína
1 lžička mleté skořice
hrst oreganových lístku
1 lžička sušených chilli kroužků
2 velké lilky
sůl a čerstvě namletý pepř
zakysaná smetana + bageta k podávání
Na bešamelovou omáčku:
75 g másla
75 g hladké mouky
600 ml mléka
150 g mletého parmazánu + 2 hrsti na posypání
2 středně velká vejce, rozšlehaná
špetka nastrouhaného muškátového oříšku

Jak na to?

1. V pánvi rozehřeju dvě lžíce oleje, opeču cibuli, přidám česnek a opékám jednu až dvě minuty. Přidám maso a za stálého míchání opékám deset minut. Pak s rajčaty, vínem,
chilli, skořicí a bylinkami dusím na malém plameni, dokud se tekutina nevypaří na polovinu.
2. Zatímco se maso dusí, rozkrájím podélně lilky na půl centimetru široké plátky, potřu je olejem, rozprostřu je na plech a nechám je pod grilem zapéct, aby zezlátly.
3. V kastrolu rozehřeju máslo a za stálého míchání přidávám mouku, smažím asi minutu a pak pomalu přilévám mléko a vymíchám dohladka. Přidám sýr, vymíchám znovu dohladka, sundám z plotny, nechám trochu vychladnout a vmíchám vajíčka a muškátový oříšek.
4. Teď začnu vrstvit do zapékací mísy. Maso osolím a opepřím. První vrstva na dně je lilek, druhá maso a bešamel, pokračuju lilkem a masem, končím bešamelem. Nakonec posypu parmazánem a peču na 180 °C v troubě 30 až 40 minut dozlatova.
TIP - K musace je samozřejmě nejlepší připíjet retsinu, to po pryskyřici vonící řecké víno. Ale
hodí se i každé dobré suché bílé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Musaka

Náročné Východoevropská Bešamel Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

olivový olej na opékání
1 velká cibule, nakrájená nejemno
4 stroužky česneku, drcené
600 g mletého hovězího masa
1 plechovka krájených rajčat
300 ml suchého bílého vína
1 lžička mleté skořice
hrst oreganových lístku
1 lžička sušených chilli kroužků
2 velké lilky
sůl a čerstvě namletý pepř
zakysaná smetana + bageta k podávání
Na bešamelovou omáčku:
75 g másla
75 g hladké mouky
600 ml mléka
150 g mletého parmazánu + 2 hrsti na posypání
2 středně velká vejce, rozšlehaná
špetka nastrouhaného muškátového oříšku

Jak na to?

1. V pánvi rozehřeju dvě lžíce oleje, opeču cibuli, přidám česnek a opékám jednu až dvě minuty. Přidám maso a za stálého míchání opékám deset minut. Pak s rajčaty, vínem,
chilli, skořicí a bylinkami dusím na malém plameni, dokud se tekutina nevypaří na polovinu.
2. Zatímco se maso dusí, rozkrájím podélně lilky na půl centimetru široké plátky, potřu je olejem, rozprostřu je na plech a nechám je pod grilem zapéct, aby zezlátly.
3. V kastrolu rozehřeju máslo a za stálého míchání přidávám mouku, smažím asi minutu a pak pomalu přilévám mléko a vymíchám dohladka. Přidám sýr, vymíchám znovu dohladka, sundám z plotny, nechám trochu vychladnout a vmíchám vajíčka a muškátový oříšek.
4. Teď začnu vrstvit do zapékací mísy. Maso osolím a opepřím. První vrstva na dně je lilek, druhá maso a bešamel, pokračuju lilkem a masem, končím bešamelem. Nakonec posypu parmazánem a peču na 180 °C v troubě 30 až 40 minut dozlatova.
TIP - K musace je samozřejmě nejlepší připíjet retsinu, to po pryskyřici vonící řecké víno. Ale
hodí se i každé dobré suché bílé.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem

Inspirujte se podobnými recepty