Další recepty a články
Musaka
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V pánvi rozehřeju dvě lžíce oleje, opeču cibuli, přidám česnek a opékám jednu až dvě minuty. Přidám maso a za stálého míchání opékám deset minut. Pak s rajčaty, vínem,
chilli, skořicí a bylinkami dusím na malém plameni, dokud se tekutina nevypaří na polovinu.
2. Zatímco se maso dusí, rozkrájím podélně lilky na půl centimetru široké plátky, potřu je olejem, rozprostřu je na plech a nechám je pod grilem zapéct, aby zezlátly.
3. V kastrolu rozehřeju máslo a za stálého míchání přidávám mouku, smažím asi minutu a pak pomalu přilévám mléko a vymíchám dohladka. Přidám sýr, vymíchám znovu dohladka, sundám z plotny, nechám trochu vychladnout a vmíchám vajíčka a muškátový oříšek.
4. Teď začnu vrstvit do zapékací mísy. Maso osolím a opepřím. První vrstva na dně je lilek, druhá maso a bešamel, pokračuju lilkem a masem, končím bešamelem. Nakonec posypu parmazánem a peču na 180 °C v troubě 30 až 40 minut dozlatova.
TIP - K musace je samozřejmě nejlepší připíjet retsinu, to po pryskyřici vonící řecké víno. Ale
hodí se i každé dobré suché bílé.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Musaka
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V pánvi rozehřeju dvě lžíce oleje, opeču cibuli, přidám česnek a opékám jednu až dvě minuty. Přidám maso a za stálého míchání opékám deset minut. Pak s rajčaty, vínem,
chilli, skořicí a bylinkami dusím na malém plameni, dokud se tekutina nevypaří na polovinu.
2. Zatímco se maso dusí, rozkrájím podélně lilky na půl centimetru široké plátky, potřu je olejem, rozprostřu je na plech a nechám je pod grilem zapéct, aby zezlátly.
3. V kastrolu rozehřeju máslo a za stálého míchání přidávám mouku, smažím asi minutu a pak pomalu přilévám mléko a vymíchám dohladka. Přidám sýr, vymíchám znovu dohladka, sundám z plotny, nechám trochu vychladnout a vmíchám vajíčka a muškátový oříšek.
4. Teď začnu vrstvit do zapékací mísy. Maso osolím a opepřím. První vrstva na dně je lilek, druhá maso a bešamel, pokračuju lilkem a masem, končím bešamelem. Nakonec posypu parmazánem a peču na 180 °C v troubě 30 až 40 minut dozlatova.
TIP - K musace je samozřejmě nejlepší připíjet retsinu, to po pryskyřici vonící řecké víno. Ale
hodí se i každé dobré suché bílé.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio