×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mrkvový dort s polevou

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Mrkvový dort s polevou

Co budete potřebovat

175 g světlého třtinového cukru
175 ml slunečnicového oleje
3 velká vejce
140 g mrkve
100 g rozinek
1 velký pomeranč, kůra
175 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
Na polevu
175 g moučkového cukru
1–2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o hraně 18 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy nasypte cukr, přilijte olej, vyklepněte vejce a zlehka promíchejte. Vmíchejte strouhanou mrkev, rozinky a pomerančovou kůru. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí a muškátovým oříškem. Pak postupně suchou směs přimíchávejte k mokré. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a pečte 40–45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Nechte zchladnout, pak vyklopte. Před servírováním polijte polevou vzniklou umícháním obou potřebných surovin.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvový dort s polevou

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (25)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

175 g světlého třtinového cukru
175 ml slunečnicového oleje
3 velká vejce
140 g mrkve
100 g rozinek
1 velký pomeranč, kůra
175 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
Na polevu
175 g moučkového cukru
1–2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o hraně 18 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy nasypte cukr, přilijte olej, vyklepněte vejce a zlehka promíchejte. Vmíchejte strouhanou mrkev, rozinky a pomerančovou kůru. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí a muškátovým oříškem. Pak postupně suchou směs přimíchávejte k mokré. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a pečte 40–45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Nechte zchladnout, pak vyklopte. Před servírováním polijte polevou vzniklou umícháním obou potřebných surovin.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty