Makový dort
Ingredience
NA MAKOVÝ KORPUS | |
12 | žloutků |
280 g | cukru krupice |
280 g | mletého máku |
14 | bílků |
NA KRÉM | |
300 ml | mléka |
300 g | mletého máku |
200 g | cukru krupice |
2 | žloutky |
250 g | másla, pokojové teploty |
2 | lžíce rumové tresti |
NA OZDOBU | |
250 g | tvarohu ve vaničce |
1 | smetana ke šlehání |
2 | lžíce cukru |
mák na posypání |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 150 °C. Ve velké míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Vmíchejte mák. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a jemně ho vmíchejte do žloutkové směsi. Těsto rozdělte do dvou tukem vymazaných a pečicím papírem vyložených dortových forem. Pečte asi 40 minut, potom špejlí zkuste, zda těsto nelepí. Korpusy nechte vychladnout a rozkrojte každý na dva pláty.
Na krémovou náplň svařte mléko s mákem, míchejte, aby se mák nepřichytil ke dnu. Vmíchejte cukr a nechte vychladnout. V míse vyšlehejte dohladka žloutky s máslem a rumovou trestí, přidejte uvařený mák a šlehejte dál, dokud nevznikne hladký, nadýchaný krém. Tři pláty potřete z jedné strany makovým krémem, složte dort a krémem potřete i jeho povrch a obvod. Na ozdobu smíchejte všechny suroviny, potřete vršek dortu a posypte mákem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY