×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lasagne

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Lasagne

Co budete potřebovat

1 snítka čerstvého rozmarýnu, lístky sdrhnuté a nasekané
50 g prorostlé slaniny, nakrájené na malé kousky
2 lžíce olivového oleje
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
2 mrkve, rozpůlené a nakrájené na malé kousky
1 cibule, nasekaná najemno
2 řapíky celeru, nakrájené na malé kousky
1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
2 400g konzervy krájených rajčat
175 g suchých lasagní
NA BEŠAMEL
75 g zralého čedaru, nastrouhaného nahrubo
1 střední pórek, očištěný a nakrájený najemno
1 čerstvý bobkový list
2 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
1 muškátový oříšek, na strouhání
pepř a sůl
lístky bazalky na ozdobu

Jak na to?

V hlubokém kastrolu rozehřejte lžíci oleje, přidejte rozmarýn a slaninu a opékejte zhruba 2 minuty, až slanina začne být křupavá. Přidejte všechno mleté maso, vařečkou ho rozmíchejte na drobné kousky, snižte plamen a zvolna opékejte zhruba 10 minut, dokud se neodpaří tekutina. Občas zamíchejte. Pak přidejte mrkev, cibuli a celer a vařte ještě 15–20 minut doměkka. Vlijte rajčatové konzervy a protlak. Prázdné konzervy naplňte vodou a tu přilejte do kastrolu. Všechno dobře promíchejte a nechte zhruba 1 a půl hodiny zvolna vařit do zhoustnutí.
Mezitím si připravte bešamel. V kastrolu rozehřejte olej, vhoďte pórek a bobkové listy, trochu osolte a opepřete. Snižte plamen a vařte zhruba 30 minut, dokud pórek zcela nezměkne, podle potřeby občas podlijte vodou.
Přidejte mouku, dobře promíchejte a postupně přilévejte za stálého míchání mléko a přiveďte k varu. Plamen snižte, míchejte, nechte 5–10 minut mírně vařit do zhoustnutí. Omáčku rozmixujte dohladka a vmíchejte polovinu nastrouhaného sýru. Přistrouhejte polovinu muškátového oříšku a promíchejte.
Troubu předehřejte na 190 °C. Na dno zapékací mísy (25×30 cm) dejte čtvrtinu masové směsi, čtvrtinu bešamelu a zakryjte pláty lasagní. Vrstvy 3× opakujte, zakončete bešamelem. Navrch nasypte zbylý sýr a nastrouhejte zbylý oříšek. Pečte 45–50 minut dozlatova. Ozdobte lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lasagne

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 snítka čerstvého rozmarýnu, lístky sdrhnuté a nasekané
50 g prorostlé slaniny, nakrájené na malé kousky
2 lžíce olivového oleje
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
2 mrkve, rozpůlené a nakrájené na malé kousky
1 cibule, nasekaná najemno
2 řapíky celeru, nakrájené na malé kousky
1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
2 400g konzervy krájených rajčat
175 g suchých lasagní
NA BEŠAMEL
75 g zralého čedaru, nastrouhaného nahrubo
1 střední pórek, očištěný a nakrájený najemno
1 čerstvý bobkový list
2 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
1 muškátový oříšek, na strouhání
pepř a sůl
lístky bazalky na ozdobu

Jak na to?

V hlubokém kastrolu rozehřejte lžíci oleje, přidejte rozmarýn a slaninu a opékejte zhruba 2 minuty, až slanina začne být křupavá. Přidejte všechno mleté maso, vařečkou ho rozmíchejte na drobné kousky, snižte plamen a zvolna opékejte zhruba 10 minut, dokud se neodpaří tekutina. Občas zamíchejte. Pak přidejte mrkev, cibuli a celer a vařte ještě 15–20 minut doměkka. Vlijte rajčatové konzervy a protlak. Prázdné konzervy naplňte vodou a tu přilejte do kastrolu. Všechno dobře promíchejte a nechte zhruba 1 a půl hodiny zvolna vařit do zhoustnutí.
Mezitím si připravte bešamel. V kastrolu rozehřejte olej, vhoďte pórek a bobkové listy, trochu osolte a opepřete. Snižte plamen a vařte zhruba 30 minut, dokud pórek zcela nezměkne, podle potřeby občas podlijte vodou.
Přidejte mouku, dobře promíchejte a postupně přilévejte za stálého míchání mléko a přiveďte k varu. Plamen snižte, míchejte, nechte 5–10 minut mírně vařit do zhoustnutí. Omáčku rozmixujte dohladka a vmíchejte polovinu nastrouhaného sýru. Přistrouhejte polovinu muškátového oříšku a promíchejte.
Troubu předehřejte na 190 °C. Na dno zapékací mísy (25×30 cm) dejte čtvrtinu masové směsi, čtvrtinu bešamelu a zakryjte pláty lasagní. Vrstvy 3× opakujte, zakončete bešamelem. Navrch nasypte zbylý sýr a nastrouhejte zbylý oříšek. Pečte 45–50 minut dozlatova. Ozdobte lístky bazalky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty