×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lasagne s domácím bešamelem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Lasagne s domácím bešamelem

Co budete potřebovat

1 snítka čerstvého rozmarýnu, lístky sdrhnuté a nasekané
50 g prorostlé slaniny, nakrájené na malé kousky
2 lžíce olivového oleje
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
2 mrkve, rozpůlené a nakrájené na malé kousky
1 cibule, nasekaná najemno
2 řapíky celeru, nakrájené na malé kousky
1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
2 400g konzervy krájených rajčat
175 g suchých lasagní
NA BEŠAMEL
75 g zralého čedaru, nastrouhaného nahrubo
1 střední pórek, očištěný a nakrájený najemno
1 čerstvý bobkový list
2 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
1 muškátový oříšek, na strouhání
pepř a sůl
lístky bazalky na ozdobu

Jak na to?

V hlubokém kastrolu rozehřejte lžíci oleje, přidejte rozmarýn a slaninu a opékejte zhruba 2 minuty, až slanina začne být křupavá. Přidejte všechno mleté maso, vařečkou ho rozmíchejte na drobné kousky, snižte plamen a zvolna opékejte zhruba 10 minut, dokud se neodpaří tekutina. Občas zamíchejte. Pak přidejte mrkev, cibuli a celer a vařte ještě 15–20 minut doměkka. Vlijte rajčatové konzervy a protlak. Prázdné konzervy naplňte vodou a tu přilejte do kastrolu. Všechno dobře promíchejte a nechte zhruba 1 a půl hodiny zvolna vařit do zhoustnutí.
Mezitím si připravte bešamel. V kastrolu rozehřejte olej, vhoďte pórek a bobkové listy, trochu osolte a opepřete. Snižte plamen a vařte zhruba 30 minut, dokud pórek zcela nezměkne, podle potřeby občas podlijte vodou.
Přidejte mouku, dobře promíchejte a postupně přilévejte za stálého míchání mléko a přiveďte k varu. Plamen snižte, míchejte, nechte 5–10 minut mírně vařit do zhoustnutí. Omáčku rozmixujte dohladka a vmíchejte polovinu nastrouhaného sýru. Přistrouhejte polovinu muškátového oříšku a promíchejte.
Troubu předehřejte na 190 °C. Na dno zapékací mísy (25×30 cm) dejte čtvrtinu masové směsi, čtvrtinu bešamelu a zakryjte pláty lasagní. Vrstvy 3× opakujte, zakončete bešamelem. Navrch nasypte zbylý sýr a nastrouhejte zbylý oříšek. Pečte 45–50 minut dozlatova. Ozdobte lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lasagne s domácím bešamelem

Hlavní chod Snadné Bazalka , Rozmarýn , Rajče Magazín 9/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 snítka čerstvého rozmarýnu, lístky sdrhnuté a nasekané
50 g prorostlé slaniny, nakrájené na malé kousky
2 lžíce olivového oleje
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
2 mrkve, rozpůlené a nakrájené na malé kousky
1 cibule, nasekaná najemno
2 řapíky celeru, nakrájené na malé kousky
1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
2 400g konzervy krájených rajčat
175 g suchých lasagní
NA BEŠAMEL
75 g zralého čedaru, nastrouhaného nahrubo
1 střední pórek, očištěný a nakrájený najemno
1 čerstvý bobkový list
2 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
1 muškátový oříšek, na strouhání
pepř a sůl
lístky bazalky na ozdobu

Jak na to?

V hlubokém kastrolu rozehřejte lžíci oleje, přidejte rozmarýn a slaninu a opékejte zhruba 2 minuty, až slanina začne být křupavá. Přidejte všechno mleté maso, vařečkou ho rozmíchejte na drobné kousky, snižte plamen a zvolna opékejte zhruba 10 minut, dokud se neodpaří tekutina. Občas zamíchejte. Pak přidejte mrkev, cibuli a celer a vařte ještě 15–20 minut doměkka. Vlijte rajčatové konzervy a protlak. Prázdné konzervy naplňte vodou a tu přilejte do kastrolu. Všechno dobře promíchejte a nechte zhruba 1 a půl hodiny zvolna vařit do zhoustnutí.
Mezitím si připravte bešamel. V kastrolu rozehřejte olej, vhoďte pórek a bobkové listy, trochu osolte a opepřete. Snižte plamen a vařte zhruba 30 minut, dokud pórek zcela nezměkne, podle potřeby občas podlijte vodou.
Přidejte mouku, dobře promíchejte a postupně přilévejte za stálého míchání mléko a přiveďte k varu. Plamen snižte, míchejte, nechte 5–10 minut mírně vařit do zhoustnutí. Omáčku rozmixujte dohladka a vmíchejte polovinu nastrouhaného sýru. Přistrouhejte polovinu muškátového oříšku a promíchejte.
Troubu předehřejte na 190 °C. Na dno zapékací mísy (25×30 cm) dejte čtvrtinu masové směsi, čtvrtinu bešamelu a zakryjte pláty lasagní. Vrstvy 3× opakujte, zakončete bešamelem. Navrch nasypte zbylý sýr a nastrouhejte zbylý oříšek. Pečte 45–50 minut dozlatova. Ozdobte lístky bazalky.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019