×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Lasagne

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Lasagne

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
400 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 kousky celeru
1 lžička sušeného rozmarýnu
150 ml bílého vína
425 ml kuřecího vývaru
400g plechovka krájených rajčat
sůl
500 g lučiny
250 ml mléka
muškátový oříšek
175 g sušených lasagnových plátů
15 g parmazánu
lístky bazalky

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, přidejte maso a za stálého míchání jej opékejte, aby zhnědlo. Vsypte nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, vlijte víno a přiveďte k varu. Přiklopené vařte 10 minut. Poté přidejte vývar, plechovku rajčat, promíchejte, podle chuti osolte. Přiklopené vařte dalších 30 minut. Lučinu smíchejte s mlékem, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Olejem vymažte zapékací mísu o objemu 1,5 litru, na dno dejte čtvrtinu masové směsi, poklaďte pláty lasagní, na ně rozdělte čtvrtinu lučiny a pokračujte do spotřebování všech surovin. Končit byste měli lučinou. Posypte parmazánem a při 190 °C pečte 30–35 minut. Podávejte ozdobené bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lasagne

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
400 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 kousky celeru
1 lžička sušeného rozmarýnu
150 ml bílého vína
425 ml kuřecího vývaru
400g plechovka krájených rajčat
sůl
500 g lučiny
250 ml mléka
muškátový oříšek
175 g sušených lasagnových plátů
15 g parmazánu
lístky bazalky

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, přidejte maso a za stálého míchání jej opékejte, aby zhnědlo. Vsypte nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, vlijte víno a přiveďte k varu. Přiklopené vařte 10 minut. Poté přidejte vývar, plechovku rajčat, promíchejte, podle chuti osolte. Přiklopené vařte dalších 30 minut. Lučinu smíchejte s mlékem, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Olejem vymažte zapékací mísu o objemu 1,5 litru, na dno dejte čtvrtinu masové směsi, poklaďte pláty lasagní, na ně rozdělte čtvrtinu lučiny a pokračujte do spotřebování všech surovin. Končit byste měli lučinou. Posypte parmazánem a při 190 °C pečte 30–35 minut. Podávejte ozdobené bazalkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty