Lasagne na bílém víně
Ingredience
1 | lžíce olivového oleje |
400 g | mletého vepřového masa |
1 | cibule |
2 | kousky celeru |
1 | lžička sušeného rozmarýnu |
150 ml | bílého vína |
425 ml | kuřecího vývaru |
400g | plechovka krájených rajčat |
sůl | |
500 g | lučiny |
250 ml | mléka |
muškátový oříšek | |
175 g | sušených lasagnových plátů |
15 g | parmazánu |
lístky bazalky |
Postup přípravy
Olej rozpalte v hrnci, přidejte maso a za stálého míchání jej opékejte, aby zhnědlo. Vsypte nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, vlijte víno a přiveďte k varu. Přiklopené vařte 10 minut. Poté přidejte vývar, plechovku rajčat, promíchejte, podle chuti osolte. Přiklopené vařte dalších 30 minut. Lučinu smíchejte s mlékem, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Olejem vymažte zapékací mísu o objemu 1,5 litru, na dno dejte čtvrtinu masové směsi, poklaďte pláty lasagní, na ně rozdělte čtvrtinu lučiny a pokračujte do spotřebování všech surovin. Končit byste měli lučinou. Posypte parmazánem a při 190 °C pečte 30–35 minut. Podávejte ozdobené bazalkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY