×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lasagne na bílém víně

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Lasagne na bílém víně

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
400 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 kousky celeru
1 lžička sušeného rozmarýnu
150 ml bílého vína
425 ml kuřecího vývaru
400g plechovka krájených rajčat
sůl
500 g lučiny
250 ml mléka
muškátový oříšek
175 g sušených lasagnových plátů
15 g parmazánu
lístky bazalky

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, přidejte maso a za stálého míchání jej opékejte, aby zhnědlo. Vsypte nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, vlijte víno a přiveďte k varu. Přiklopené vařte 10 minut. Poté přidejte vývar, plechovku rajčat, promíchejte, podle chuti osolte. Přiklopené vařte dalších 30 minut. Lučinu smíchejte s mlékem, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Olejem vymažte zapékací mísu o objemu 1,5 litru, na dno dejte čtvrtinu masové směsi, poklaďte pláty lasagní, na ně rozdělte čtvrtinu lučiny a pokračujte do spotřebování všech surovin. Končit byste měli lučinou. Posypte parmazánem a při 190 °C pečte 30–35 minut. Podávejte ozdobené bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lasagne na bílém víně

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 5 (7)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
400 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 kousky celeru
1 lžička sušeného rozmarýnu
150 ml bílého vína
425 ml kuřecího vývaru
400g plechovka krájených rajčat
sůl
500 g lučiny
250 ml mléka
muškátový oříšek
175 g sušených lasagnových plátů
15 g parmazánu
lístky bazalky

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, přidejte maso a za stálého míchání jej opékejte, aby zhnědlo. Vsypte nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, vlijte víno a přiveďte k varu. Přiklopené vařte 10 minut. Poté přidejte vývar, plechovku rajčat, promíchejte, podle chuti osolte. Přiklopené vařte dalších 30 minut. Lučinu smíchejte s mlékem, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Olejem vymažte zapékací mísu o objemu 1,5 litru, na dno dejte čtvrtinu masové směsi, poklaďte pláty lasagní, na ně rozdělte čtvrtinu lučiny a pokračujte do spotřebování všech surovin. Končit byste měli lučinou. Posypte parmazánem a při 190 °C pečte 30–35 minut. Podávejte ozdobené bazalkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty