×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lasagne na bílém víně

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Lasagne na bílém víně

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
400 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 kousky celeru
1 lžička sušeného rozmarýnu
150 ml bílého vína
425 ml kuřecího vývaru
400g plechovka krájených rajčat
sůl
500 g lučiny
250 ml mléka
muškátový oříšek
175 g sušených lasagnových plátů
15 g parmazánu
lístky bazalky

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, přidejte maso a za stálého míchání jej opékejte, aby zhnědlo. Vsypte nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, vlijte víno a přiveďte k varu. Přiklopené vařte 10 minut. Poté přidejte vývar, plechovku rajčat, promíchejte, podle chuti osolte. Přiklopené vařte dalších 30 minut. Lučinu smíchejte s mlékem, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Olejem vymažte zapékací mísu o objemu 1,5 litru, na dno dejte čtvrtinu masové směsi, poklaďte pláty lasagní, na ně rozdělte čtvrtinu lučiny a pokračujte do spotřebování všech surovin. Končit byste měli lučinou. Posypte parmazánem a při 190 °C pečte 30–35 minut. Podávejte ozdobené bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lasagne na bílém víně

Hlavní chod Snadné Česká Bazalka , Rozmarýn , Rajče Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 5 (7)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
400 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 kousky celeru
1 lžička sušeného rozmarýnu
150 ml bílého vína
425 ml kuřecího vývaru
400g plechovka krájených rajčat
sůl
500 g lučiny
250 ml mléka
muškátový oříšek
175 g sušených lasagnových plátů
15 g parmazánu
lístky bazalky

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, přidejte maso a za stálého míchání jej opékejte, aby zhnědlo. Vsypte nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, vlijte víno a přiveďte k varu. Přiklopené vařte 10 minut. Poté přidejte vývar, plechovku rajčat, promíchejte, podle chuti osolte. Přiklopené vařte dalších 30 minut. Lučinu smíchejte s mlékem, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Olejem vymažte zapékací mísu o objemu 1,5 litru, na dno dejte čtvrtinu masové směsi, poklaďte pláty lasagní, na ně rozdělte čtvrtinu lučiny a pokračujte do spotřebování všech surovin. Končit byste měli lučinou. Posypte parmazánem a při 190 °C pečte 30–35 minut. Podávejte ozdobené bazalkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty