×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Valašská kyselice se zakysanou smetanou

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Valašská kyselice se zakysanou smetanou

Tip do kuchyně

 

Polévku servírujte s octem vedle v mističce. Do hotové polévky si ho vmíchá každý sám, jedna lžíce je tak akorát. Každou porci ozdobte lžící zakysané smetany.

Co budete potřebovat

větší hrst sušených hub
sůl
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
3 bobkové listy
4 středně velké brambory
200 ml 31% smetany
hladká mouka na zahuštění
1 vejce ocet podle chuti každého
zakysaná smetana
kysané zelí

Jak na to?

Staročeská klasika, která by jednou za čas neměla chybět na žádném jídelním stole. Zejména na Moravě. To je valašská kyselice.

1) Sušené houby namočte na půl hodiny do hrnku studené vody.

2) Do dvou litrů osolené vroucí vody přidejte kuličky černého pepře i nového koření a bobkové listy.

3) Chvíli vařte a následně přidejte namočené houby i s vodou a na kostičky nakrájené brambory. Vařte asi 20 minut.

4) Když jsou brambory měkké, přilijte smetanu rozmíchanou se dvěma lžícemi hladké mouky a kysané zelí.

5) Čtvrt hodiny povařte na mírném plameni, do hotové polévky rozklepněte vejce, krátce povařte a dochuťte solí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Valašská kyselice se zakysanou smetanou

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Magazín 4/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Polévku servírujte s octem vedle v mističce. Do hotové polévky si ho vmíchá každý sám, jedna lžíce je tak akorát. Každou porci ozdobte lžící zakysané smetany.

Co budete potřebovat

větší hrst sušených hub
sůl
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
3 bobkové listy
4 středně velké brambory
200 ml 31% smetany
hladká mouka na zahuštění
1 vejce ocet podle chuti každého
zakysaná smetana
kysané zelí

Jak na to?

Staročeská klasika, která by jednou za čas neměla chybět na žádném jídelním stole. Zejména na Moravě. To je valašská kyselice.

1) Sušené houby namočte na půl hodiny do hrnku studené vody.

2) Do dvou litrů osolené vroucí vody přidejte kuličky černého pepře i nového koření a bobkové listy.

3) Chvíli vařte a následně přidejte namočené houby i s vodou a na kostičky nakrájené brambory. Vařte asi 20 minut.

4) Když jsou brambory měkké, přilijte smetanu rozmíchanou se dvěma lžícemi hladké mouky a kysané zelí.

5) Čtvrt hodiny povařte na mírném plameni, do hotové polévky rozklepněte vejce, krátce povařte a dochuťte solí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty