×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kyselica
45 minut , Polévka , Velmi snadné , Česká ,

Kyselica

Co budu potřebovat

400 g kysaného zelí
bobkový list
nové koření
300 g brambor
sůl
kmín
100 g RETRO královské slaniny
1 cibule
20 g másla
100 g klobásy
50 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
pepř

Jak na to?

Do většího hrnce dejte zelí i  s nálevem, přidejte hrnek vody, bobkový list, nové koření a  dejte vařit. Ve druhém hrnci vařte v osolené vodě s kmínem brambory pokrájené na kostičky.
Slaninu i  cibuli pokrájejte na kostičky a  orestujte na másle. Po chvíli přidejte klobásu nakrájenou na kolečka a  opečte ji z obou stran. Jakmile jsou brambory takřka vařené, ale stále ještě na skus, slijte je, ale vodu z nich si ponechte, a  přidejte je k zelí. V mléce rozkvedlejte lžíci mouky, vlijte do hrnce a  důkladně rozmíchejte. Přidejte klobásu, slaninu, cibulku, a  pokud je polévka příliš hustá, i  trochu vody z brambor.
Nechte asi 10 minut probublávat a  před podáváním ještě dochuťte solí a  pepřem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z pečené dýně

    Polévka nad 60 minut
  • Celerová polévka s tymiánem

    Polévka 45 minut
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné

    Vegetariánské 60 minut