×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kyselica

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Kyselica

Co budete potřebovat

400 g kysaného zelí
bobkový list
nové koření
300 g brambor
sůl
kmín
100 g RETRO královské slaniny
1 cibule
20 g másla
100 g klobásy
50 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
pepř

Jak na to?

Do většího hrnce dejte zelí i  s nálevem, přidejte hrnek vody, bobkový list, nové koření a  dejte vařit. Ve druhém hrnci vařte v osolené vodě s kmínem brambory pokrájené na kostičky.
Slaninu i  cibuli pokrájejte na kostičky a  orestujte na másle. Po chvíli přidejte klobásu nakrájenou na kolečka a  opečte ji z obou stran. Jakmile jsou brambory takřka vařené, ale stále ještě na skus, slijte je, ale vodu z nich si ponechte, a  přidejte je k zelí. V mléce rozkvedlejte lžíci mouky, vlijte do hrnce a  důkladně rozmíchejte. Přidejte klobásu, slaninu, cibulku, a  pokud je polévka příliš hustá, i  trochu vody z brambor.
Nechte asi 10 minut probublávat a  před podáváním ještě dochuťte solí a  pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kyselica

Polévka Velmi snadné Česká Magazín 2/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

400 g kysaného zelí
bobkový list
nové koření
300 g brambor
sůl
kmín
100 g RETRO královské slaniny
1 cibule
20 g másla
100 g klobásy
50 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
pepř

Jak na to?

Do většího hrnce dejte zelí i  s nálevem, přidejte hrnek vody, bobkový list, nové koření a  dejte vařit. Ve druhém hrnci vařte v osolené vodě s kmínem brambory pokrájené na kostičky.
Slaninu i  cibuli pokrájejte na kostičky a  orestujte na másle. Po chvíli přidejte klobásu nakrájenou na kolečka a  opečte ji z obou stran. Jakmile jsou brambory takřka vařené, ale stále ještě na skus, slijte je, ale vodu z nich si ponechte, a  přidejte je k zelí. V mléce rozkvedlejte lžíci mouky, vlijte do hrnce a  důkladně rozmíchejte. Přidejte klobásu, slaninu, cibulku, a  pokud je polévka příliš hustá, i  trochu vody z brambor.
Nechte asi 10 minut probublávat a  před podáváním ještě dochuťte solí a  pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat