
Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky
Ingredience
cca 500 g kousků z kuřete Albert Quality (hřbet, krk, křídla aj.) | |
½ | celeru |
1 | mrkev Albert Quality |
1 | menší cibule Albert Quality |
1 | petržel |
1 l | vody; |
1 | bílek |
směs koření: | |
---|---|
3 | kuličky celého pepře |
2 | kuličky nového koření |
sůl | |
rýžové knedlíčky: rýže | |
1–2 | vajíčka |
strouhanka | |
2 | lžíce jemně sekané petrželky |
máslo |
Postup přípravy
Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.
Knedlíčky:
rýži uvařte doměkka se lžičkou másla. Nechte ji vychladnout. Pak vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle
potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.
Pomohl vám recept?
9hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod