Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.
Knedlíčky:
rýži uvařte doměkka se lžičkou másla. Nechte ji vychladnout. Pak vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle
potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.
Knedlíčky:
rýži uvařte doměkka se lžičkou másla. Nechte ji vychladnout. Pak vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle
potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio