Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky
Ingredience
cca 500 g kousků z kuřete Albert Quality (hřbet, krk, křídla aj.) | |
½ | celeru |
1 | mrkev Albert Quality |
1 | menší cibule Albert Quality |
1 | petržel |
1 l | vody; |
1 | bílek |
směs koření: | |
---|---|
3 | kuličky celého pepře |
2 | kuličky nového koření |
sůl | |
rýžové knedlíčky: rýže | |
1–2 | vajíčka |
strouhanka | |
2 | lžíce jemně sekané petrželky |
máslo |
Postup přípravy
Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.
Knedlíčky:
rýži uvařte doměkka se lžičkou másla. Nechte ji vychladnout. Pak vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle
potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY