×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky

Další recepty a články

Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová...
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka

Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky

Co budete potřebovat

cca 500 g kousků z kuřete Albert Quality (hřbet, krk, křídla aj.)
½ celeru
1 mrkev Albert Quality
1 menší cibule Albert Quality
1 petržel
1 l vody;
1 bílek
směs koření:
3 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
sůl
rýžové knedlíčky: rýže
1–2 vajíčka
strouhanka
2 lžíce jemně sekané petrželky
máslo

Jak na to?

Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.

Knedlíčky:
rýži uvařte doměkka se lžičkou másla. Nechte ji vychladnout. Pak vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle
potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Jak na vývary
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

cca 500 g kousků z kuřete Albert Quality (hřbet, krk, křídla aj.)
½ celeru
1 mrkev Albert Quality
1 menší cibule Albert Quality
1 petržel
1 l vody;
1 bílek
směs koření:
3 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
sůl
rýžové knedlíčky: rýže
1–2 vajíčka
strouhanka
2 lžíce jemně sekané petrželky
máslo

Jak na to?

Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.

Knedlíčky:
rýži uvařte doměkka se lžičkou másla. Nechte ji vychladnout. Pak vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle
potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat