Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

cca 500 g kousků z kuřete Albert Quality (hřbet, krk, křídla aj.)
½ celeru
1 mrkev Albert Quality
1 menší cibule Albert Quality
1 petržel
1 l vody;
1 bílek
směs koření:
3 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
sůl
rýžové knedlíčky: rýže
1–2 vajíčka
strouhanka
2 lžíce jemně sekané petrželky
máslo

Postup přípravy

Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.

Knedlíčky:
rýži uvařte doměkka se lžičkou másla. Nechte ji vychladnout. Pak vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle
potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty