×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Chuťovky ,

Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky

Co budu potřebovat

cca 500 g kousků z kuřete Albert Quality (hřbet, krk, křídla aj.)
½ celeru
1 mrkev Albert Quality
1 menší cibule Albert Quality
1 petržel
1 l vody;
1 bílek
směs koření:
3 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
sůl
rýžové knedlíčky: rýže
1–2 vajíčka
strouhanka
2 lžíce jemně sekané petrželky
máslo

Jak na to?

Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.

Knedlíčky:
rýži uvařte doměkka se lžičkou másla. Nechte ji vychladnout. Pak vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle
potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hovězí guláš na pivě

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Mexická rajčatová polévka

    Polévka 30 minut
  • Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

    Polévka nad 60 minut