×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře s nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu v troubě
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní...
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní kaldoun

Kuře s nádivkou

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, nasekaná najemno
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
500 g směsi hub, očištěných, pokrájených
svazek čerstvého tymiánu
1 citron
sůl a čerstvě mletý pepř
1 hrst piniových oříšků
2 hrsti strouhanky z bílého pečiva
1 vejce, prošlehané
1 velké kuře – 1,5 kg

Jak na to?

Předehřejte troubu na 240 °C. Do velké pánve nalijte trochu olivového oleje a opečte na něm cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Na cibuli vsypte houby s částí tymiánu. Zvyšte teplotu a opékejte 5–10 minut, až budou houby lehce křupavé. Sundejte pánev z plotny a přistrouhejte do ní trochu kůry z citronu. Směs z pánve přesuňte do mísy, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

Jakmile houbová směs vychladne, přidejte hrst piniových oříšků, strouhanku a nakonec vmíchejte vejce. Do dutiny kuřete dejte tak polovinu nádivky a ze zbývající vytvořte kuličky a odložte je stranou. Nadívané kuře položte na pekáč, pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí, pepřem a obložte zbývající citronovou kůrou a tymiánem.

Kuře vložte do předehřáté trouby a snižte teplotu na 200 °C. Pečte asi 40 minut, pak do pekáče přidejte kuličky z nádivky. Vraťte do trouby a pečte dalších 35 minut, až kuře bude propečené s hezky zlatou barvou.
Hotové kuře vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10–15 minut odpočívat. Podávejte s kuličkami nádivky nebo s pečenými bramborami a zeleninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře s nádivkou

Hlavní chod Snadné Vánoce Pečení Tymián Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, nasekaná najemno
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
500 g směsi hub, očištěných, pokrájených
svazek čerstvého tymiánu
1 citron
sůl a čerstvě mletý pepř
1 hrst piniových oříšků
2 hrsti strouhanky z bílého pečiva
1 vejce, prošlehané
1 velké kuře – 1,5 kg

Jak na to?

Předehřejte troubu na 240 °C. Do velké pánve nalijte trochu olivového oleje a opečte na něm cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Na cibuli vsypte houby s částí tymiánu. Zvyšte teplotu a opékejte 5–10 minut, až budou houby lehce křupavé. Sundejte pánev z plotny a přistrouhejte do ní trochu kůry z citronu. Směs z pánve přesuňte do mísy, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

Jakmile houbová směs vychladne, přidejte hrst piniových oříšků, strouhanku a nakonec vmíchejte vejce. Do dutiny kuřete dejte tak polovinu nádivky a ze zbývající vytvořte kuličky a odložte je stranou. Nadívané kuře položte na pekáč, pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí, pepřem a obložte zbývající citronovou kůrou a tymiánem.

Kuře vložte do předehřáté trouby a snižte teplotu na 200 °C. Pečte asi 40 minut, pak do pekáče přidejte kuličky z nádivky. Vraťte do trouby a pečte dalších 35 minut, až kuře bude propečené s hezky zlatou barvou.
Hotové kuře vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10–15 minut odpočívat. Podávejte s kuličkami nádivky nebo s pečenými bramborami a zeleninou.

Inspirujte se podobnými recepty

Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu v troubě
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní...
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní kaldoun

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019