×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuře s nádivkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Kuře s nádivkou

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, nasekaná najemno
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
500 g směsi hub, očištěných, pokrájených
svazek čerstvého tymiánu
1 citron
sůl a čerstvě mletý pepř
1 hrst piniových oříšků
2 hrsti strouhanky z bílého pečiva
1 vejce, prošlehané
1 velké kuře – 1,5 kg

Jak na to?

Předehřejte troubu na 240 °C. Do velké pánve nalijte trochu olivového oleje a opečte na něm cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Na cibuli vsypte houby s částí tymiánu. Zvyšte teplotu a opékejte 5–10 minut, až budou houby lehce křupavé. Sundejte pánev z plotny a přistrouhejte do ní trochu kůry z citronu. Směs z pánve přesuňte do mísy, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

Jakmile houbová směs vychladne, přidejte hrst piniových oříšků, strouhanku a nakonec vmíchejte vejce. Do dutiny kuřete dejte tak polovinu nádivky a ze zbývající vytvořte kuličky a odložte je stranou. Nadívané kuře položte na pekáč, pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí, pepřem a obložte zbývající citronovou kůrou a tymiánem.

Kuře vložte do předehřáté trouby a snižte teplotu na 200 °C. Pečte asi 40 minut, pak do pekáče přidejte kuličky z nádivky. Vraťte do trouby a pečte dalších 35 minut, až kuře bude propečené s hezky zlatou barvou.
Hotové kuře vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10–15 minut odpočívat. Podávejte s kuličkami nádivky nebo s pečenými bramborami a zeleninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře s nádivkou

Hlavní chod Snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, nasekaná najemno
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
500 g směsi hub, očištěných, pokrájených
svazek čerstvého tymiánu
1 citron
sůl a čerstvě mletý pepř
1 hrst piniových oříšků
2 hrsti strouhanky z bílého pečiva
1 vejce, prošlehané
1 velké kuře – 1,5 kg

Jak na to?

Předehřejte troubu na 240 °C. Do velké pánve nalijte trochu olivového oleje a opečte na něm cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Na cibuli vsypte houby s částí tymiánu. Zvyšte teplotu a opékejte 5–10 minut, až budou houby lehce křupavé. Sundejte pánev z plotny a přistrouhejte do ní trochu kůry z citronu. Směs z pánve přesuňte do mísy, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

Jakmile houbová směs vychladne, přidejte hrst piniových oříšků, strouhanku a nakonec vmíchejte vejce. Do dutiny kuřete dejte tak polovinu nádivky a ze zbývající vytvořte kuličky a odložte je stranou. Nadívané kuře položte na pekáč, pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí, pepřem a obložte zbývající citronovou kůrou a tymiánem.

Kuře vložte do předehřáté trouby a snižte teplotu na 200 °C. Pečte asi 40 minut, pak do pekáče přidejte kuličky z nádivky. Vraťte do trouby a pečte dalších 35 minut, až kuře bude propečené s hezky zlatou barvou.
Hotové kuře vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10–15 minut odpočívat. Podávejte s kuličkami nádivky nebo s pečenými bramborami a zeleninou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty