×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře s nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou

Kuře s nádivkou

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, nasekaná najemno
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
500 g směsi hub, očištěných, pokrájených
svazek čerstvého tymiánu
1 citron
sůl a čerstvě mletý pepř
1 hrst piniových oříšků
2 hrsti strouhanky z bílého pečiva
1 vejce, prošlehané
1 velké kuře – 1,5 kg

Jak na to?

Předehřejte troubu na 240 °C. Do velké pánve nalijte trochu olivového oleje a opečte na něm cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Na cibuli vsypte houby s částí tymiánu. Zvyšte teplotu a opékejte 5–10 minut, až budou houby lehce křupavé. Sundejte pánev z plotny a přistrouhejte do ní trochu kůry z citronu. Směs z pánve přesuňte do mísy, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

Jakmile houbová směs vychladne, přidejte hrst piniových oříšků, strouhanku a nakonec vmíchejte vejce. Do dutiny kuřete dejte tak polovinu nádivky a ze zbývající vytvořte kuličky a odložte je stranou. Nadívané kuře položte na pekáč, pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí, pepřem a obložte zbývající citronovou kůrou a tymiánem.

Kuře vložte do předehřáté trouby a snižte teplotu na 200 °C. Pečte asi 40 minut, pak do pekáče přidejte kuličky z nádivky. Vraťte do trouby a pečte dalších 35 minut, až kuře bude propečené s hezky zlatou barvou.
Hotové kuře vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10–15 minut odpočívat. Podávejte s kuličkami nádivky nebo s pečenými bramborami a zeleninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře s nádivkou

Hlavní chod Snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, nasekaná najemno
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
500 g směsi hub, očištěných, pokrájených
svazek čerstvého tymiánu
1 citron
sůl a čerstvě mletý pepř
1 hrst piniových oříšků
2 hrsti strouhanky z bílého pečiva
1 vejce, prošlehané
1 velké kuře – 1,5 kg

Jak na to?

Předehřejte troubu na 240 °C. Do velké pánve nalijte trochu olivového oleje a opečte na něm cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Na cibuli vsypte houby s částí tymiánu. Zvyšte teplotu a opékejte 5–10 minut, až budou houby lehce křupavé. Sundejte pánev z plotny a přistrouhejte do ní trochu kůry z citronu. Směs z pánve přesuňte do mísy, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

Jakmile houbová směs vychladne, přidejte hrst piniových oříšků, strouhanku a nakonec vmíchejte vejce. Do dutiny kuřete dejte tak polovinu nádivky a ze zbývající vytvořte kuličky a odložte je stranou. Nadívané kuře položte na pekáč, pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí, pepřem a obložte zbývající citronovou kůrou a tymiánem.

Kuře vložte do předehřáté trouby a snižte teplotu na 200 °C. Pečte asi 40 minut, pak do pekáče přidejte kuličky z nádivky. Vraťte do trouby a pečte dalších 35 minut, až kuře bude propečené s hezky zlatou barvou.
Hotové kuře vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10–15 minut odpočívat. Podávejte s kuličkami nádivky nebo s pečenými bramborami a zeleninou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou

Inspirujte se podobnými recepty