Kuře po myslivecku
Ingredience
1 kg | kuřecích prsou s kostí |
Sůl, pepř | |
500 ml | červeného suchého vína |
8 | bobkových listů |
2 | snítky rozmarýnu |
3 | stroužky česneku |
30 g | hladké mouky |
7 | lžic olivového oleje |
25 g | černých oliv |
40 g | kaparů |
800 g | krájených loupaných rajčat |
500 g | špaget |
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa nůžkami na drůbež rozpulte, osolte a opepřete. Naložte přes noc do červeného vína spolu s bobkovými listy, větvičkami rozmarýnu a 2 prolisovanými stroužky česneku.
2. Troubu předehřejte na 180 °C.
3. Maso vyjměte z marinády, osušte papírovou utěrkou a obalte v mouce.
4. V hrnci nebo pánvi vhodném do trouby rozpalte 4 lžíce oleje a maso na něm opečte ze všech stran dohněda.
5. Vyjměte, přilijte 1 lžíci oleje a orestujte na něm plátky česneku, kapary, olivy a rajčata, 4 minuty. Vraťte maso, vlijte marinádu, přiveďte k varu, osolte, opepřete, přiklopte a pečte 1 hodinu.
6. 15 minut před dopečením masa uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY