Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem

Inspirujte se podobnými recepty

Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká...
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká kolečka
Ischelské dortíčky
Ischelské dortíčky
Ischelské dortíčky
Ischelské dortíčky
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria

Košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
1 vejce
250 g čerstvého másla
čokoládové hobliny
Na švestkovou náplň:
100 g sušených švestek
25 g krupicového cukru
1 svitek skořice
150 ml portského vína
Na čokoládový krém:
250 ml smetany
5 g másla
5 g medu
150 g 70% čokolády

Jak na to?

1. Mouku, cukr, vejce a máslo smíchejte v míse. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Pracujte opatrně, aby se těsto nespařilo. Pak jej nechte 24 hodin odležet v ledničce. Z těsta postupně odebírejte a vmačkávejte jej do formiček na košíčky – u horního okraje by mělo být těsto silnější a pořádně zamáčknuté, aby se při pečení nesvezlo dolů. Dna propíchejte a dejte na 15–20 minut do ledničky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout ve formičkách a pak opatrně vyklepněte.
2. Udělejte švestkovou náplň: cukr vsypte do pánve a nechte jej zkaramelizovat. Hned zasypte pokrájenými švestkami a zalijte portským vínem, přidejte skořici a vařte do konzistence džemu. Vyjměte skořici a nechte zchladnout. Náplň rozdělte do košíčků.
3. Navrch patří čokoládový krém. Smetanu, máslo a med přiveďte k varu. Nechte zchladnout na 50 °C. Čokoládu opatrně rozpusťte nad vodní párou, aby její teplota nepřesáhla 50 °C (krátce v ní udržíte prst). Smetanovou část pak opatrně vmíchávejte do čokolády, abyste získali hladký krém. Nechte do druhého dne proležet v ledničce. V den plnění nechte krém povolit na pokojovou teplotu a pak plňte pomocí cukrářského sáčku.
Tip- Hříšně dobré košíčky Edity Paulusové si připravte spíš jako lahůdku na štědrovečerní stůl. Kvůli smetaně v krému vydrží totiž pouhé 2-3 dny. Skladujte je vždy v lednici!





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem

Dezert Náročné Česká Cukroví Vánoce Vánoční cukroví II Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
1 vejce
250 g čerstvého másla
čokoládové hobliny
Na švestkovou náplň:
100 g sušených švestek
25 g krupicového cukru
1 svitek skořice
150 ml portského vína
Na čokoládový krém:
250 ml smetany
5 g másla
5 g medu
150 g 70% čokolády

Jak na to?

1. Mouku, cukr, vejce a máslo smíchejte v míse. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Pracujte opatrně, aby se těsto nespařilo. Pak jej nechte 24 hodin odležet v ledničce. Z těsta postupně odebírejte a vmačkávejte jej do formiček na košíčky – u horního okraje by mělo být těsto silnější a pořádně zamáčknuté, aby se při pečení nesvezlo dolů. Dna propíchejte a dejte na 15–20 minut do ledničky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout ve formičkách a pak opatrně vyklepněte.
2. Udělejte švestkovou náplň: cukr vsypte do pánve a nechte jej zkaramelizovat. Hned zasypte pokrájenými švestkami a zalijte portským vínem, přidejte skořici a vařte do konzistence džemu. Vyjměte skořici a nechte zchladnout. Náplň rozdělte do košíčků.
3. Navrch patří čokoládový krém. Smetanu, máslo a med přiveďte k varu. Nechte zchladnout na 50 °C. Čokoládu opatrně rozpusťte nad vodní párou, aby její teplota nepřesáhla 50 °C (krátce v ní udržíte prst). Smetanovou část pak opatrně vmíchávejte do čokolády, abyste získali hladký krém. Nechte do druhého dne proležet v ledničce. V den plnění nechte krém povolit na pokojovou teplotu a pak plňte pomocí cukrářského sáčku.
Tip- Hříšně dobré košíčky Edity Paulusové si připravte spíš jako lahůdku na štědrovečerní stůl. Kvůli smetaně v krému vydrží totiž pouhé 2-3 dny. Skladujte je vždy v lednici!

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká...
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká kolečka
Ischelské dortíčky
Ischelské dortíčky
Ischelské dortíčky
Ischelské dortíčky
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria

Inspirujte se podobnými recepty