×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem

Další recepty a články

Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové...
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky

Košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
1 vejce
250 g čerstvého másla
čokoládové hobliny
Na švestkovou náplň:
100 g sušených švestek
25 g krupicového cukru
1 svitek skořice
150 ml portského vína
Na čokoládový krém:
250 ml smetany
5 g másla
5 g medu
150 g 70% čokolády

Jak na to?

1. Mouku, cukr, vejce a máslo smíchejte v míse. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Pracujte opatrně, aby se těsto nespařilo. Pak jej nechte 24 hodin odležet v ledničce. Z těsta postupně odebírejte a vmačkávejte jej do formiček na košíčky – u horního okraje by mělo být těsto silnější a pořádně zamáčknuté, aby se při pečení nesvezlo dolů. Dna propíchejte a dejte na 15–20 minut do ledničky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout ve formičkách a pak opatrně vyklepněte.
2. Udělejte švestkovou náplň: cukr vsypte do pánve a nechte jej zkaramelizovat. Hned zasypte pokrájenými švestkami a zalijte portským vínem, přidejte skořici a vařte do konzistence džemu. Vyjměte skořici a nechte zchladnout. Náplň rozdělte do košíčků.
3. Navrch patří čokoládový krém. Smetanu, máslo a med přiveďte k varu. Nechte zchladnout na 50 °C. Čokoládu opatrně rozpusťte nad vodní párou, aby její teplota nepřesáhla 50 °C (krátce v ní udržíte prst). Smetanovou část pak opatrně vmíchávejte do čokolády, abyste získali hladký krém. Nechte do druhého dne proležet v ledničce. V den plnění nechte krém povolit na pokojovou teplotu a pak plňte pomocí cukrářského sáčku.
Tip- Hříšně dobré košíčky Edity Paulusové si připravte spíš jako lahůdku na štědrovečerní stůl. Kvůli smetaně v krému vydrží totiž pouhé 2-3 dny. Skladujte je vždy v lednici!





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem

Dezert Náročné Česká Cukroví Vánoce Vánoční cukroví II Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
1 vejce
250 g čerstvého másla
čokoládové hobliny
Na švestkovou náplň:
100 g sušených švestek
25 g krupicového cukru
1 svitek skořice
150 ml portského vína
Na čokoládový krém:
250 ml smetany
5 g másla
5 g medu
150 g 70% čokolády

Jak na to?

1. Mouku, cukr, vejce a máslo smíchejte v míse. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Pracujte opatrně, aby se těsto nespařilo. Pak jej nechte 24 hodin odležet v ledničce. Z těsta postupně odebírejte a vmačkávejte jej do formiček na košíčky – u horního okraje by mělo být těsto silnější a pořádně zamáčknuté, aby se při pečení nesvezlo dolů. Dna propíchejte a dejte na 15–20 minut do ledničky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout ve formičkách a pak opatrně vyklepněte.
2. Udělejte švestkovou náplň: cukr vsypte do pánve a nechte jej zkaramelizovat. Hned zasypte pokrájenými švestkami a zalijte portským vínem, přidejte skořici a vařte do konzistence džemu. Vyjměte skořici a nechte zchladnout. Náplň rozdělte do košíčků.
3. Navrch patří čokoládový krém. Smetanu, máslo a med přiveďte k varu. Nechte zchladnout na 50 °C. Čokoládu opatrně rozpusťte nad vodní párou, aby její teplota nepřesáhla 50 °C (krátce v ní udržíte prst). Smetanovou část pak opatrně vmíchávejte do čokolády, abyste získali hladký krém. Nechte do druhého dne proležet v ledničce. V den plnění nechte krém povolit na pokojovou teplotu a pak plňte pomocí cukrářského sáčku.
Tip- Hříšně dobré košíčky Edity Paulusové si připravte spíš jako lahůdku na štědrovečerní stůl. Kvůli smetaně v krému vydrží totiž pouhé 2-3 dny. Skladujte je vždy v lednici!

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky

Inspirujte se podobnými recepty