×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Baby krůta s kaštanovou...
Baby krůta s...
Baby krůta s kaštanovou...
Baby krůta s kaštanovou...
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny

Košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
1 vejce
250 g čerstvého másla
čokoládové hobliny
Na švestkovou náplň:
100 g sušených švestek
25 g krupicového cukru
1 svitek skořice
150 ml portského vína
Na čokoládový krém:
250 ml smetany
5 g másla
5 g medu
150 g 70% čokolády

Jak na to?

1. Mouku, cukr, vejce a máslo smíchejte v míse. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Pracujte opatrně, aby se těsto nespařilo. Pak jej nechte 24 hodin odležet v ledničce. Z těsta postupně odebírejte a vmačkávejte jej do formiček na košíčky – u horního okraje by mělo být těsto silnější a pořádně zamáčknuté, aby se při pečení nesvezlo dolů. Dna propíchejte a dejte na 15–20 minut do ledničky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout ve formičkách a pak opatrně vyklepněte.
2. Udělejte švestkovou náplň: cukr vsypte do pánve a nechte jej zkaramelizovat. Hned zasypte pokrájenými švestkami a zalijte portským vínem, přidejte skořici a vařte do konzistence džemu. Vyjměte skořici a nechte zchladnout. Náplň rozdělte do košíčků.
3. Navrch patří čokoládový krém. Smetanu, máslo a med přiveďte k varu. Nechte zchladnout na 50 °C. Čokoládu opatrně rozpusťte nad vodní párou, aby její teplota nepřesáhla 50 °C (krátce v ní udržíte prst). Smetanovou část pak opatrně vmíchávejte do čokolády, abyste získali hladký krém. Nechte do druhého dne proležet v ledničce. V den plnění nechte krém povolit na pokojovou teplotu a pak plňte pomocí cukrářského sáčku.
Tip- Hříšně dobré košíčky Edity Paulusové si připravte spíš jako lahůdku na štědrovečerní stůl. Kvůli smetaně v krému vydrží totiž pouhé 2-3 dny. Skladujte je vždy v lednici!





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem

Dezert Náročné Česká Cukroví Vánoce Vánoční cukroví II Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
1 vejce
250 g čerstvého másla
čokoládové hobliny
Na švestkovou náplň:
100 g sušených švestek
25 g krupicového cukru
1 svitek skořice
150 ml portského vína
Na čokoládový krém:
250 ml smetany
5 g másla
5 g medu
150 g 70% čokolády

Jak na to?

1. Mouku, cukr, vejce a máslo smíchejte v míse. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Pracujte opatrně, aby se těsto nespařilo. Pak jej nechte 24 hodin odležet v ledničce. Z těsta postupně odebírejte a vmačkávejte jej do formiček na košíčky – u horního okraje by mělo být těsto silnější a pořádně zamáčknuté, aby se při pečení nesvezlo dolů. Dna propíchejte a dejte na 15–20 minut do ledničky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout ve formičkách a pak opatrně vyklepněte.
2. Udělejte švestkovou náplň: cukr vsypte do pánve a nechte jej zkaramelizovat. Hned zasypte pokrájenými švestkami a zalijte portským vínem, přidejte skořici a vařte do konzistence džemu. Vyjměte skořici a nechte zchladnout. Náplň rozdělte do košíčků.
3. Navrch patří čokoládový krém. Smetanu, máslo a med přiveďte k varu. Nechte zchladnout na 50 °C. Čokoládu opatrně rozpusťte nad vodní párou, aby její teplota nepřesáhla 50 °C (krátce v ní udržíte prst). Smetanovou část pak opatrně vmíchávejte do čokolády, abyste získali hladký krém. Nechte do druhého dne proležet v ledničce. V den plnění nechte krém povolit na pokojovou teplotu a pak plňte pomocí cukrářského sáčku.
Tip- Hříšně dobré košíčky Edity Paulusové si připravte spíš jako lahůdku na štědrovečerní stůl. Kvůli smetaně v krému vydrží totiž pouhé 2-3 dny. Skladujte je vždy v lednici!

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Baby krůta s kaštanovou...
Baby krůta s...
Baby krůta s kaštanovou...
Baby krůta s kaštanovou...
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny

Inspirujte se podobnými recepty