Kari z červené čočky
Ingredience
300 g | červené čočky |
2 | lžíce másla |
1 | cibule, nakrájená najemno |
2 | lžíce červené kari pasty |
½ | lžíce kořenicí směsi garam masala |
1 | lžička kari koření |
½ | lžičky kurkumy |
½ | lžičky kajenského pepře |
1 | lžička mletého česneku |
1 | lžička mletého zázvoru |
1 | lžička cukru |
400 g | rajského pyré |
55 ml | kokosového mléka |
350 g | rýže (na 6 porcí) |
koriandr k podávání |
Postup přípravy
Čočku uvařte podle návodu. Slijte a dejte stranou.Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět.
Přidejte všechno koření (kari pastu, garam masalu, kari, kurkumu, kajenský pepř, česnek, zázvor) a cukr a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
Pak vmíchejte rajský protlak a chvíli duste. Přidejte čočku a kokosové mléko. Duste dalších 15–20 minut.
Podávejte s dušenou rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY