×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Kari z červené čočky

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Kari z červené čočky

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená najemno
2 lžíce červené kari pasty
½ lžíce kořenicí směsi garam masala
1 lžička kari koření
½ lžičky kurkumy
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička mletého česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička cukru
400 g rajského pyré
55 ml kokosového mléka
350 g rýže (na 6 porcí)
koriandr k podávání

Jak na to?

Čočku uvařte podle návodu. Slijte a dejte stranou.Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět.
Přidejte všechno koření (kari pastu, garam masalu, kari, kurkumu, kajenský pepř, česnek, zázvor) a cukr a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
Pak vmíchejte rajský protlak a chvíli duste. Přidejte čočku a kokosové mléko. Duste dalších 15–20 minut.
Podávejte s dušenou rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kari z červené čočky

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (80)

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená najemno
2 lžíce červené kari pasty
½ lžíce kořenicí směsi garam masala
1 lžička kari koření
½ lžičky kurkumy
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička mletého česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička cukru
400 g rajského pyré
55 ml kokosového mléka
350 g rýže (na 6 porcí)
koriandr k podávání

Jak na to?

Čočku uvařte podle návodu. Slijte a dejte stranou.Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět.
Přidejte všechno koření (kari pastu, garam masalu, kari, kurkumu, kajenský pepř, česnek, zázvor) a cukr a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
Pak vmíchejte rajský protlak a chvíli duste. Přidejte čočku a kokosové mléko. Duste dalších 15–20 minut.
Podávejte s dušenou rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty