×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kari z červené čočky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Kari z červené čočky

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená najemno
2 lžíce červené kari pasty
½ lžíce kořenicí směsi garam masala
1 lžička kari koření
½ lžičky kurkumy
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička mletého česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička cukru
400 g rajského pyré
55 ml kokosového mléka
350 g rýže (na 6 porcí)
koriandr k podávání

Jak na to?

Čočku uvařte podle návodu. Slijte a dejte stranou.Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět.
Přidejte všechno koření (kari pastu, garam masalu, kari, kurkumu, kajenský pepř, česnek, zázvor) a cukr a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
Pak vmíchejte rajský protlak a chvíli duste. Přidejte čočku a kokosové mléko. Duste dalších 15–20 minut.
Podávejte s dušenou rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kari z červené čočky

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (93)

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená najemno
2 lžíce červené kari pasty
½ lžíce kořenicí směsi garam masala
1 lžička kari koření
½ lžičky kurkumy
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička mletého česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička cukru
400 g rajského pyré
55 ml kokosového mléka
350 g rýže (na 6 porcí)
koriandr k podávání

Jak na to?

Čočku uvařte podle návodu. Slijte a dejte stranou.Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět.
Přidejte všechno koření (kari pastu, garam masalu, kari, kurkumu, kajenský pepř, česnek, zázvor) a cukr a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
Pak vmíchejte rajský protlak a chvíli duste. Přidejte čočku a kokosové mléko. Duste dalších 15–20 minut.
Podávejte s dušenou rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty