×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kari z červené čočky

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Kari z červené čočky

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená najemno
2 lžíce červené kari pasty
½ lžíce kořenicí směsi garam masala
1 lžička kari koření
½ lžičky kurkumy
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička mletého česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička cukru
400 g rajského pyré
55 ml kokosového mléka
350 g rýže (na 6 porcí)
koriandr k podávání

Jak na to?

Čočku uvařte podle návodu. Slijte a dejte stranou.Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět.
Přidejte všechno koření (kari pastu, garam masalu, kari, kurkumu, kajenský pepř, česnek, zázvor) a cukr a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
Pak vmíchejte rajský protlak a chvíli duste. Přidejte čočku a kokosové mléko. Duste dalších 15–20 minut.
Podávejte s dušenou rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kari z červené čočky

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (88)

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená najemno
2 lžíce červené kari pasty
½ lžíce kořenicí směsi garam masala
1 lžička kari koření
½ lžičky kurkumy
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička mletého česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička cukru
400 g rajského pyré
55 ml kokosového mléka
350 g rýže (na 6 porcí)
koriandr k podávání

Jak na to?

Čočku uvařte podle návodu. Slijte a dejte stranou.Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět.
Přidejte všechno koření (kari pastu, garam masalu, kari, kurkumu, kajenský pepř, česnek, zázvor) a cukr a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
Pak vmíchejte rajský protlak a chvíli duste. Přidejte čočku a kokosové mléko. Duste dalších 15–20 minut.
Podávejte s dušenou rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty