×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné ,

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Co budu potřebovat

jehněčí hřbet
cca 1 dcl červeného vína
cca 1 dcl vývaru
máslo
strouhanka
hořčice
petržel
rozmarýn
máta
tymián
olej
sůl
pepř
na přílohu:
brambory
máslo
1 stroužek česneku
olej

Jak na to?

Nejdříve si připravíme krustu: petržel, mátu a rozmarýn nasekáme, přikrájíme k nim změklé máslo a smícháme dohromady. Přisypeme strouhanku, osolíme a prohněteme. Hotovou směs na krustu zabalíme do potravinové fólie, vypracujeme váleček a dáme vychladit do ledničky.
Jehněčí hřbet očistíme od šlach, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm hřbet. Nejdříve z té strany, kde je tuk, pak i z druhé strany. Ke hřbetu přidáme ještě okrájené šlachy, aby pustily šťávu. Nakonec přisypeme čerstvý tymián.
Jakmile hřbet začne pouštět šťávu, přesuneme pánev do trouby a necháme při 175 stupních dopéct.
Po 10 minutách vyndáme maso z trouby, potřeme ho hořčicí a navrch dáme vychlazenou krustu. Necháme zapéct v grilu na 200 stupňů.
Mezitím si připravíme přílohu: brambory uvaříme ve slupce, pak nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji. Přidáme kousek másla a jeden rozmáčknutý stroužek česneku.
Jehněčí vyndáme z trouby, přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout.
Tuk z pánve odlijeme stranou, na pánvi necháme výpek, zalijeme ho asi 1 dcl červeného vína a necháme odpařit. Pak přilijeme vývar, osolíme, opepříme a přecedíme.
Na talíř nandáme orestované brambory, nakrájený jehněčí hřbet a zalijeme šťávou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka Pot Au Feu

    Polévka nad 60 minut
  • Osso Buco s šafránovým rizotem

    Hlavní chod 60 minut
  • Pečené telecí kolínko s gremolatou

    Hlavní chod nad 60 minut